Після Вербної неділі різко зросла кількість захворювань на коронавірус, - МОЗ

Після Вербної неділі різко зросла кількість захворювань на коронавірус, - МОЗ
Джерело фото: Волинські новини

Масове відвідування церков у Вербну неділю 12 квітня стало однією з причин стрибка захворюваності на Covid-19, який спостерігався днями, про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максима Степанова, пише «Українська правда».

"Зростання виявлених захворювань за попередні дні зумовлене, зокрема, тим, що, на жаль, мало хто дотримувався наших рекомендацій щодо того, щоб залишитися вдома на Вербну неділю і не відвідувати богослужіння", - каже Максим Степанов.

Збільшення кількості проявів захворювання медики спостерігали на 4 та 5 день після того, як люди інфікувалися.

Серед інших причин зростання виявлених випадків у МОЗ називають і суттєве збільшення кількості тестувань: за 10 днів було близько тисячі ПЛР-тестувань.  18 квітня було проведено 4695 ПЛР-тестів, та виявлено 343 випадки захворювання на Covid-19. Зокрема, мова йде про 26 дітей та 53 медпрацівники. Загалом 18 квітня госпіталізували 97 осіб з коронавірусом. На Волині – 150 нових випадків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екс-кандидат в нардепи на Волині став головою Старовижівської РДА
Наступна новина «Випрацював навіть свій рецепт». Історія про батюшку, який 30 літ пече просфори
Останні новини
Схожі новини