Планові щеплення дітей у Луцьку: що потрібно знати батькам

Планові щеплення дітей у Луцьку: що потрібно знати батькам
Фото ілюстративне

У Луцькій міській дитячій поліклініці створено всі умови для своєчасного проведення щеплень дітям відповідно до затвердженого Національного календаря профщеплень. Кабінети щеплень працюють з 8:00 ранку і до 20:00 вечора у двох відділеннях – по пр. Волі,3а і Чорновола,1. В денному стаціонарі по вівторках і четвергах відбувається вакцинація дітей від коронавірусної інфекції.

Про це повідомила директорка Луцької міської дитячої лікарні Оксана Лєщинська.

«Якщо ви разом із дитиною виїхали за кордон і потребуєте довідку про щеплення, ми маємо повну електронну базу даних і обов’язково надамо вам таку інформацію електронними засобами зв’язку!

Якщо дитина не отримала в Україні всіх планових щеплень, в окремих країнах дітей не допускають до дитячих колективів, тому варто подбати про своєчасне здійснення всіх щеплень відповідно до затвердженого календаря», – йдеться у повідомленні.

Національний календар щеплень в Україні – приблизно такий же, як і в країнах Європи й США. У нашій державі передбачено здійснення 10-ти обов’язкових вакцин відповідно до національного календаря щеплень – від туберкульозу, дифтерії, кашлюка, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції HIPP, кору, краснухи, паротиту, гепатиту В. Також нагадують – по досягненню дитиною шестирічного віку обов’язковим є здійснення шести щеплень – ревакцинації від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи і паротиту. Їх можна зробити як усі одразу, так і в три етапи з інтервалами в кілька днів.

«Приємно відзначити високий рівень відповідальності батьків, які прибули до Луцька з небезпечних регіонів і дуже уважно ставляться до проведення всіх етапів вакцинації, усвідомлюючи, що від цього залежить здоров’я дітей», – зазначила Оксана Лєщинська.

В цілому в Луцьку, попри воєнний стан і надзвичайно складні воєнні місяці, утримують високий рівень імунізації дітей – вище 90%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як дефіцит пального вплинув на транспортні перевезення у Луцьку і на Волині
Наступна новина На Волині затримали вантажівку з краденими колодами
Останні новини
Схожі новини