Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру лучанам. ВІДЕО

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру лучанам. ВІДЕО

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру лучанам. До цього символ християнства постійно палає на місці народження Ісуса Христа.

А напередодні Різдва скаути розповсюджують його усією Європою. Членам Національної скаутської організації України вогонь передали 20 грудня польські харцери на міжнародному пункті перетину кордону Устилуг-Зосин.

Пластуни поширили його по релігійним конфесіям, волонтерським організаціям, органам влади. Ті, в свою чергу, передають його у храми, сиротинці, до недужих та самотніх людей.

Для волинських пластунів місія передачі Вифлеємського вогню миру − не лише можливість передати людям символ любові і миру, які Христос приніс на землю, а й можливість поспілкуватися із активною молоддю Польщі.

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Цю благородну справу одразу взяли в свої руки скаути. В Україні вже чотирнадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт. Волиняни − вдванадцяте.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під час різдвяних свят активізувались «карткові» шахраї. ВІДЕО
Наступна новина ЦРУ: Росія намагається підірвати наступні вибори в США
Останні новини
Схожі новини