ЦРУ: Росія намагається підірвати наступні вибори в США

ЦРУ: Росія намагається підірвати наступні вибори в США

Найближчі вибори в США відбудуться в листопаді.

Голова Центрального розвідувального управління США Майк Помпео заявив, що Росія та інші намагаються підірвати вибори в Сполучених Штатах,найближчі з яких відбудуться в листопаді, коли республіканці намагатимуться зберегти свій контроль  над Конгресом. Про це повідомляє Reuters.

Американські служби дійшли висновку, що РФ втрутилась в президентські вибори в 2016 році, намагаючись допомогти Дональду Трампу перемогти, зламавши електронну пошту кандидата від демократичної партії Хілларі Клінтон.

Директор ЦРУ Помпео зазначив, що російське втручання «триває десятиліттями».

«Так, я продовжую перейматись не лише щодо російських, а й щодо інших зусиль, – сказав він, не розкриваючи подробиць. – Ми маємо багато супротивників, які прагнуть підірвати західну демократію».

Москва, в свою чергу, відкидає будь-яке втручання в 2016 році..

На разі розслідуванням займається спецпрокурор США Роберт Мюллер. Свою провину у наданні неправдивої інформації визнали колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн та помічник Джордж Пападопулос. Трамп свою причетність повністю відкидає.

Раніше Трамп говорив про бажання покращити відносини з президентом РФ Володимиром Путіним,  хоча російська сторона має протилежні погляди на ситуації в Сирії та Україні, а також мало робить для вирішення північнокорейської кризи.

Помпео сказав, що ЦРУ зіграло важливу роль у складі команди національної безпеки, щоб вибори в США були безпечними та демократичними.

«Ми застосовуємо усіх заходів, щоб це зробити. Тому ми працюватимемо проти росіян або інших, хто загрожуватиме цьому результату», – сказав він. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру лучанам. ВІДЕО
Наступна новина Американські безпілотники провели розвідку над окупованим Кримом
Останні новини
Схожі новини