Плата за навчання: у міськраді планують нововведення для школярів без луцької прописки

Плата за навчання: у міськраді планують нововведення для школярів без луцької прописки

Батьки платитимуть за навчання їх дітей у школах та дитсадках, якщо вони не зареєстровані в Луцьку, та якщо з їх громадою не укладено відповідний договір.

Проект рішення озвучили на засіданні комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 листопада, повідомляють «Волинські новини».

Директорка управління освіти Зиновія Лещенко розповіла, що з 1 січня відповідно до перехідних полодень закону «Про освіту» гроші повинні «йти за дитиною». Тому у міськраді розробили документ «Про встановлення плати за надання освітніх послуг у закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку».

Вона зазначила, що з батьками укладатимуться договори про надання освітніх послуг, де будуть прописані відповідальності сторін.

Також Зіновія Лещенко повідомила, що вже пораховані суми на утримання дитини, враховуючи харчування.

«Якщо буде договір між ОТГ і міськрадою, то громада може оплачувати за освітні послуги дітей. Якщо такого договору не буде, то їх укладатимуть батьки», – зазначила Зіновія Лещенко.За цим документом, платитимуть за освітні послуги ті батьки, які не сплачують податки в міський бюджет. Це наше уточнення», – сказала Зіновія Лещенко.

Так, зараз на одну дитину, яка вчиться в школі, у середньому йде 21,48 гривні (без харчування), а дитину, що перебуває в садочку, – 51,2 гривні (враховано харчування).

Зараз у Луцьку навчаються найбільше дітей із боратинської, заборівської, городищенської, ліпінської, піддубцівської, прилуцької та княгининівської громад. У закладах загальної середньої освіти навчаються близько 2500 дітей із прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490 дітей.

Затверджуватимуть проект на черговій сесії міської ради. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому онлайн кредити – це безпечно?
Наступна новина У ЖК «Caramel Residence» тепліше з вікнами REHAU
Останні новини
Схожі новини