У ЖК «Caramel Residence» тепліше з вікнами REHAU

У ЖК «Caramel Residence» тепліше з вікнами REHAU

Щоразу, коли дорожчає газ, мимоволі думаєш: «на чому б зекономити?». Та перш ніж урізати витрати на одяг чи відпочинок, подумайте, а чи не грієте ви вулицю. Бо саме так буває, коли в будинку старі вікна, які дорогоцінне тепло випускають з помешкання надвір.

У житловому комплексі «Caramel Residence», який будують на вулиці Конякіна у Луцьку, такі проблеми не виникатимуть. Забудовник подбав про те, щоб у всіх будинках комплексу встановили якісні вікна німецької компанії REHAU.

Начальник виробничо-технічного відділу Будівельної компанії ЛДБК Тарас Пелюх розповів, в чому переваги цих вікон.

– Тарасе, не секрет, що вікна українського виробництва дешевші, ніж європейського. Чому не обрали їх? Це все-таки було б економніше для забудовника.

– Якби ми використали лише фурнітуру, наприклад, китайського виробництва, на одному під’їзді вдалося б зекономити близько 300 тисяч гривень. А якби використали ще й дешевший віконний профіль, загалом економія сягнула б 40% від наших витрат. Але вікна REHAU - це принципове рішення. Ми не можемо економити на комфорті майбутніх мешканців нашого житлового комплексу.

– В наш час найперше, чого чекаєш від вікон, це все-таки економія тепла. Як з цим у вікон, які ви встановлюєте у «Caramel Residence»?

– В першу чергу теплоопір конструкції забезпечує п’ятикамерний віконний профіль. Також енергозберігаючим є двокамерний склопакет. У ньому два скла мають покриття, яке не дозволяє теплу виходити назовні. Коефіцієнт тепловіддачі у цих вікон 0,80, а це навіть більше, ніж передбачено державними будівельними нормами (0,75).

Чому це важливо. Вікна – це головна конструкція, через яку будівля втрачає тепло. Ми ж хочемо мінімізувати втрати, аби наші мешканці платили за комунальні послуги якнайменше.

– А напилення, яке є на склі, добре пропускає сонячні промені?

– Так, ми обрали скло саме з тим напиленням, яке дозволяє вільно проходити сонячним променям. Темряву посеред дня в квартирі воно не створює.

– А як щодо розміру вікон? Він же теж впливає на те, як скло пропускає тепло. Чим більше вікно, тим більші втрати. Хіба не так?

– Так і є, тому ми відмовились від великих панорамних вікон. Здебільшого наші вікна мають розмір 150 на 150 сантиметрів. Хоча, звичайно, є і більші балконні конструкції.

Це якраз той розмір, який дозволяє і тепло зберегти, і достатньо сонячного світла впустити в кімнату.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЖК «Caramel Residence» - комфортне житло поруч з парком

– Які ще переваги є у цих вікон?

– Їхня перевага – це металева рамка армування з товщиною стінки 1,5 міліметра. Цей елемент можна побачити лише, розрізавши віконний профіль – неозброєним оком його не помітиш. Тому, власне, інші виробники дозволяють собі робити деталь тоншою – один міліметр або ж 1,2 міліметра завтовшки. Але така, здавалося б незначна різниця, насправді впливає на якість вікна.

Конструкція з тонкою рамкою армування може вібрувати, наприклад, при вітрі чи коли повз проїжджають вантажівки. А рамка товщиною 1,5 міліметра значно міцніша.

У ЖК «Caramel Residence» вікна REHAU встановлює рівненська компанія «Реноме-Партнер». На свої послуги вони дають п’ять років гарантії.

«Ми користуємось лише якісною піною і завжди перевіряємо якість закриття швів з допомогою тепловізора, тому що 50% успіху (у нашому випадку – збереження тепла в оселі) залежить саме від того, наскільки якісно вікно встановили. Також кожен мешканець житлового комплексу матиме у своєму розпорядженні сервісну книжку, де буде вказано, який підрядник встановлював вікна і як його знайти. Тому якщо будуть запитання - звертайтесь», - розповіла очільниця відділу продажу компанії «Реноме-Партнер» Анна Грицкевич.

Детальніше ознайомитись із перевагами масштабного житлового комплексу «Caramel Residence», який будує місцевий досвідчений забудовник ЛДБК, можна на сайті. Відділ продажу компанії знаходиться у Луцьку на вулиці Ветеранів, 22. Контактні телефони: (0332) 78 63 42, (066) 089 74 18, (095) 888 94 00

Текст: Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Плата за навчання: у міськраді планують нововведення для школярів без луцької прописки
Наступна новина На скільки зросте мінімальна пенсія з грудня
Останні новини
Схожі новини