ПЛР-тест, партнерські пологи, безкоштовні послуги. Луцький пологовий відповів на популярні питання

ПЛР-тест, партнерські пологи, безкоштовні послуги. Луцький пологовий відповів на популярні питання

У Луцькому клінічному пологовому будинку відповіли на 5 найпоширеніших питань, які задають вагітні та породіллі про пологи, госпіталізацію під час карантину.

Про це вони розповіли на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Яка ситуація з бебі-боксами у пологовому?

- На жаль, зараз бебі боксів немає, вони закінчились, так само як і у інших закладах України. За попередніми прогнозами вони з‘являться з вересня місяця.

Чи можна стати на облік та народжувати у луцькому пологовому жінкам з інших областей?

- Приймають всіх бажаючих і нікому не відмовляють в наданні медичної допомоги. Якщо жінка немісцева/прописана в іншій області- на облік можливо стати з дозволу адміністрації (Враховуючи карантинний режим та епідеміологічну ситуацію деяких областей). Якщо вагітна стоїть на обліку в іншій лікувальній установі, вона всеодно може народжувати у луцькому пологовому, та скористатись необхідними безкоштовними послугами.

Чи справді пологи і кесарський розтин безкоштовні?

- У луцькому пологовому діє медична реформа, що забезпечує надання безкоштовних та якісних медичних послуг. Ліки, набори - все забезпечено.

Чи дозволені партнерські пологи в період карантину?

- Так, партнерські пологи в період карантину практикують, за умови ретельного збору епідеміологічного анамнезу партнера, який буде присутній на пологах. При відсутності контактів з хворими на COVID-19, задовільного стану здоров‘я, дотримання всіх санітарних норм - партнерські пологи дозволені.

Чи потрібен тест на COVID-19, якщо планова госпіталізація?

- ПЛР-тест на COVID-19 потрібен для планових гінекологічних, лапараскопічних операцій. Для проведення кесарського розтину, гістероскопій та інших акушерських операцій тест не потрібен.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині помер депутат райради
Наступна новина На Волині ще на одній трасі запрацювали радари TruCAM
Останні новини
Схожі новини