Боголюби та інфекційна майже заповнені. Яка ситуація в госпіталі при луцькому пологовому

Боголюби та інфекційна майже заповнені. Яка ситуація в госпіталі при луцькому пологовому
Фото ілюстративне

В інфекційному шпиталі у Боголюбах та Волинській обласній інфекційній лікарні зайнято майже 90% ліжок. «Перший» поцікавився, що відбувається у луцькому ковідному госпіталі, створеному при міському пологовому будинку.

Начальник управління охорони здоров’я Луцькради Володимир Лотвін розповів, що цей госпіталь заповнений трохи більше, ніж на 50%. Станом на 5 квітня, на 142 ліжках було 76 пацієнтів.

«Тиждень тому було всього 122 ліжка. По мірі необхідності додаємо їх. Можливо, буде ще розширення», - сказав посадовець.

З його слів, спочатку планували, що госпіталь у Боголюбах прийматиме пацієнтів у важчому стані, а луцький шпиталь – у легшому. Однак, коли в першому закінчаться місця, заклад на базі пологового будинку прийматиме й реанімаційних хворих. Для цього тут є до 10 ліжок інтенсивної терапії.

Нагадаємо, у шпиталь при пологовому довго не могли набрати персонал. Але зараз, запевняє Володимир Лотвін, з цим проблем немає.

«Вже є потрібна кількість бригад – це працівники міської лікарні. Якщо погіршиться ситуація, вони готові перепрофільовувати й працівників з інших відділень, які знаходяться у лікарні на проспекті Відродження», - сказав чиновник.

При цьому, з його слів, браку персоналу в основному корпусі лікарні немає через обмеження на планові операції.

Читати також: Мер Луцька просить бізнес допомогти. В госпіталі в пологовому - майже 12 мільйонів боргів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студенти розробили варіант логотипа новоствореного Луцького району
Наступна новина Яка на Волині ситуація із грипом та ГРВІ
Останні новини
Схожі новини