У луцькому пологовому почали використовувати дороговартісне рентген обладнання

У луцькому пологовому почали використовувати дороговартісне рентген обладнання

20 липня 2021 року Луцький клінічний пологовий будинок отримав ліцензію на користування мобільною рентген системою IMAX 101А, що була придбана ще у лютому 2021 року за 1 760 000 грн. Наявність такого рентген обладнання – одна з обов’язкових вимог НСЗУ в умовах закупівлі медичних послуг за всіма напрямками надання медичної допомоги. 

З придбанням дороговартісного обладнання допомогла Луцька міська рада та Національна служба здоров’я України. Перевірити роботу апарату навідалися міський голова Ігор Поліщук та його заступниця Ірина Чебелюк, – йдеться на сайті мерії.

За словами директора Луцького клінічного пологового будинку Сергія Сябрука, мобільна рентген система IMAX 101А оптимально поєднує в собі надійність, універсальність і простоту управління, забезпечуючи цим виконання точних і безпечних рентгенографічних досліджень. Обстежити пацієнтів таким рентгеном швидко та зручно, завдяки простому керуванню, а також, що важливо — мобільності приладу: за потреби обладнання можна оперативно перевезти до іншої палати, швидко увімкнути та повернутись до роботи.

За допомогою ІМАХ 101А лікарі вже за декілька хвилин отримують точний результат у електронному вигляді та можуть діагностувати хвороби й відхилення. Робоча станція рентген системи працює з ноутбуком, не вимагаючи підключення до мережі, що дає змогу швидко передавати зображення. Пристрій оснащено дозиметрами для контролю радіологічних процедур, захистом від перенапруги, надлишкового струму, перевантаження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Антона Геращенка звільнили з посади заступника глави МВС
Наступна новина Розшукали 27-річну лучанку, яку не бачили з 28 липня
Останні новини
Схожі новини