По європейських річках будуть плавати безпілотні вантажні електросудна

По європейських річках будуть плавати безпілотні вантажні електросудна

П’ять таких суден за рік дозволять замінити 23 тисячі рейсів звичайних дизельних суховантажів.

Голландська компанія Port Liner розробила і збирається запустити у виробництво безпілотний електрохід-контейнеровоз. Перше самокероване річкове судно буде спущено на воду вже в серпні цього року, повідомляє Tecnoblog з посиланням на ресурс Clean Technica.

За словами гендиректора Port Liner Тона ван Меегена, до кінця року вже п'ять безпілотних електроходів вийдуть на лінію між терміналом De Kempen на півдні Нідерландів і Антверпеном. Це дозволить відмовитися від 23 тисяч рейсів звичайних дизельних вантажівок за рік.

Корпус нових автономних судів спеціально розроблений таким чином, щоб електрохід міг проходити під будь-якими, навіть найнижчими мостами в Нідерландах і Бельгії. На борт таке судно може прийняти 280 стандартних контейнерів.

Важливо те, що блок батарей електроходу розташовується у власному контейнері. Це означає, що судну не треба витрачати час на підзарядку акумуляторів: вичерпана батарея просто вивантажується на берег, де і заряджається, а електрохід отримує нову і рухається далі.

Крім того, така схема дозволяє переробити під електрохід вже працюючі річкові судна.

Зарядкою акумуляторів буде займатися компанія Eneco, яка займається виключно «зеленою» генерацією електроенергії – за допомогою вітропарків і сонячних електростанцій.

Зараз на європейських річках працює близько 7,3 тисяч різних вантажних суден, з них 5 тисяч належать бельгійським і голландським компаніям. За словами Port Liner, компанія могла б випускати або переробляти до 500 суден на рік, тож протягом 15 років всі дизельні судна вдасться замінені на електроходи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Науковці визначили найбільш депресивний день 2018-го
Наступна новина Ілон Маск побував на секс-вечірці, але нічого навіть не запідозрив
Останні новини
Схожі новини