30-40% лучан досі платять в маршрутках готівкою

30-40% лучан досі платять в маршрутках готівкою

З кінця 2019 року лучани повинні платити у маршрутках і тролейбусах лише електронним квитком. Однак велика частина пасажирів продовжує користуватися готівкою, наражаючись на штрафи.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповіла заступниця директора підприємства «Сіті-Кард» Інна Артемчук.

Проблема готівки вирішена у тролейбусах, де немає кондукторів і доступу до водія, а от деякі водії маршруток досі залишають лотки для розрахунку повз валідатори.

«Той, хто заплатив готівкою, також «заєць». Наразі таких відсотків 30-40. Але їхня кількість зменшується – на початку лише 10% розраховувалися картками. До речі, ті, що перейшли на електронні квитки, не хочуть повертатись до готівки. Знайти гроші, передати, отримати решту – все це забирає час. А з карткою чи додатком оплата займає секунди», - запевняє Інна Артемчук.

З її слів, «Сіті-Кард» втрачає прибуток через людей, які платять за проїзд готівкою, але зробити з цим нічого не може. Мовляв, перевірки і штрафи – повноваження міського виконавчого комітету і перевізників.

Так, нещодавно контролерам Луцького підприємства електротранспорту дозволили працювати в маршрутках.

«Розрахунків електронними квитками після цього побільшало. Якщо до контролю було 80-85 тисяч транзакцій за день у всьому транспорті, то зараз – понад 100 тисяч», - каже посадовиця.

Читати більше тут: «Люди, які платять готівкою, – «зайці». Складні питання до луцького Сіті-Карду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2021 році пів сотні споживачів «Волиньгазу» здійснили реконструкцію системи газопостачання
Наступна новина У центрі Луцька взялися прибирати від хащів територію колишньої взуттєвої фабрики
Останні новини
Схожі новини