Побиття патрульними «кіборга» у Луцьку: прокуратура безсила

Побиття патрульними «кіборга» у Луцьку: прокуратура безсила

У Луцьку атовці та «кіборги» пікетували під стінами обласної прокуратури.

Невдоволення протестувальників зумовлене випадком, коли у квітні минулого року двоє поліцейських без причин зупинили та побили «кіборга» Юрія Величка, а справу вже вчетверте закривають.

«Просто так. Бо щось знімав на телефон», - коментує той випадок луцький адвокат Віталій Жуковський.

Наразі у цій справі правоохоронці провели службову перевірку, за результатами якої порушень у діях поліцейських не було виявлено.

«Кримінальну справу щодо цих двох поліцейських закрили вже четвертий раз. Хоча у діях поліцейських очевидне не лише перевищення службових повноважень, а й наявне завідомо незаконне затримання», - каже адвокат.

«Кіборг» Юрій Величко

Усі атовці та «кіборги», які зібралися під стінами обласної прокуратури, висловили своє невдоволення щодо того, що працівникам поліції, на думку прокуратури, можна бити людей і не нести за це кримінальної відповідальності. 

Присутніх запросив на розмову головний прокурор області Максим Киричук. Він розповів, що відповідно до поправок у кримінальному кодексі, які були прийняті у 2014 році, відповідальність поліцейськими наступає лише за наявності матеріальних збитків у розмірі понад 80 тисяч гривень, а у справі «кіборга» збитки – в рази менші. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ПортCity весняні знижки
Наступна новина В будинках ЖК «Юпітер» та «Супернова» встановлюють німецькі радіатори. ФОТО
Останні новини
Схожі новини