Податківці «заганяють» бізнес Волині в тінь, - Волиньрада

Податківці «заганяють» бізнес Волині в тінь, - Волиньрада
У сесійній залі. Джерело фото: пресслужба Волиньради

Депутати Волинської облради прийняли звернення до очільників ДБР, НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо порушення норм чинного законодавства Головним Управлінням ДПС у Волинській області. 

За це рішення они проголосували більшістю голосів під час сесії 15 вересня, інформують в облраді

Чому виникла необхідність прийняти таке звернення, пояснив автор проєкту депутат облради Володимир Бондар (фракція «За майбутнє»):

«До мене, як до депутата, масово надходять звернення від суб’єктів господарювання щодо порушення норм чинного законодавства керівництвом та посадовими особами Головного Управління Державної податкової служби України в області. Найчастіше це стосується необґрунтованої відмови у реєстрації податкових накладних після подання усіх необхідних первинних бухгалтерських документів, що тягне за собою неповернення податку на додану вартість. Що провокує відхід господарюючих суб’єктів у тінь або ж неможливість здійснювати будь яку легальну діяльність. Це неприпустимо в умовах обмеженості бюджетів усіх рівнів», - наголосив він.

Володимир Бондар

Обранці Тарас Щерблюк (Аграрна партія) та Іван Мирка (ЄС) закликали підтримати цей проєкт рішення.

Волиньрада просить ініціювати розслідування діяльності Головного Управління Державної податкової служби України у Волинській області, розглянути можливі неправомірні дії чи бездіяльність відповідних службовців та притягнути винних до відповідальності.

З цього ж приводу обранці громади мають намір заслухати керівників ГУ ДПС в області на одній із наступних сесій.

Схвалили обранці громади й звернення до Прем’єр-міністра, міністра захисту довкілля і природних ресурсів та голови Державного агентства лісових ресурсів про недопущення створення Національної компанії «Ліси України».

Підтримати його прийняття колег закликав голова екологічної комісії, депутат Юрій Ройко («За майбутнє»).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Волинській обласній раді – новий депутат

Юрій Ройко

«Лісова галузь давно потребує змін, однак не такого реформування, яке пропонується нам сьогодні. Суть урядової реформи полягає у злитті 158 оптимізованих лісгоспів в одне державне підприємство «Ліси України» із наступною трансформацією його у приватне акціонерне товариство. Тобто, по- тихому, без публічності хочуть знищити держлісгоспи і передати українські ліси у приватні руки», - наголосив він.

Підтримав його і Володимир Бондар.

«На жаль, відповідна постанова Уряду уже прийнята. І цією постановою ліквідовуються усі лісогосподарські підприємства, і на Волині в тому числі. Я вважаю, що це злочин проти державного і народного лісу, адже ми відкриваємо дорогу до приватизації лісів, які будуть передані у приватні руки через концесію чи в інший спосіб, а наше населення не матиме можливості користуватися ні лісом, ні його дарами. Окрім того, буде знищено деревообробну галузь. Органи місцевого самоврядування сьогодні – це чи не єдині структури, хто може протистояти цій злочинній схемі», - вважає він.

Депутат Олександр Пирожик («Свобода») також додав, що на Волині, як в одному із найбільш заліснених регіонів, згідно з реформою не передбачено жодного центру управління лісовими ресурсами.

«Найгірше те, що такі стратегічні рішення приймаються у час війни. Поки ми тримаємо кордони і відстоюємо Україну, хтось починає створювати авторитарні та монопольні суб’єкти господарювання. Ми цього не проковтнемо, адже громади повинні мати можливість користуватися лісами для своїх потреб. А тепер буде забрано все, включно з колишніми міжгосподарськими лісами, а відтак громади не матимуть де й полінце заготовити на зиму», - наголосив він.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що у цьому питанні всі депутати Волиньради є однодумцями, адже розуміють стратегічну важливість лісів та деревини для нашого краю, де значна частина населених пунктів не газифіковані.

Депутати також більшістю голосів підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо виключення державного підприємства «Волиньторф» з переліку об’єктів малої приватизації та передачі його в управління Міністерства енергетики України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка стала віцечемпіонкою Європи з французького боксу
Наступна новина За Україну загинув 21-річний волинянин Іван Висоцький
Останні новини
Схожі новини