Подорожчання проїзду у Луцьку. Назвали причини

Подорожчання проїзду у Луцьку. Назвали причини
Фото ілюстративне

Вартість проїзду у луцьких маршрутках планують підняти до 8 гривень. У міській раді називають декілька причин для цього: пандемія і нелегальна оплата готівкою.

Про це йшлося у п’ятницю, 8 жовтня, під час громадських слухань щодо вартості проїзду.

Зауважимо, на сайті мерії опублікували проєкт рішення виконавчого комітету, згідно з яким вартість проїзду у маршрутках хочуть підвищити до 8 гривень для дорослих і до 4 гривень – для учнів шкіл. Востаннє тариф до 6 гривень піднімали у травні 2019 року.

«Ми два роки стримували підвищення тарифу. Всі міста вже підняли вартість проїзду, тепер така економічна необхідність виникла і в нас», - сказав директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

З його слів, підставою для цього є звернення до міської ради групи перевізників. У мерії називають такі причини: зменшення пасажиропотоку через пандемію, мовляв доковідний пасажиропотік не відновився і навряд чи відновиться повністю, бо люди обрали альтернативні види транспорту, а також нелегальний обіг готівки.

«На жаль, 10-15% пасажирів досі платять готівкою. На початку було ледь не 40%, зараз менше, але це все одно фактор, що впливає», - запевнив Борис Смаль.

«В новому тарифі не закладені надприбутки. Рентабельність там всього лиш 10%», - додав посадовець.

Точну дату підвищення вартості проїзду поки не називають, але це може трапитись вже на найближчому засіданні виконкому. Воно заплановане на 20 жовтня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали причину смерті депутата Верховної Ради
Наступна новина Продавали COVID-сертифікати. СБУ викрила «схему» у волинській лікарні
Останні новини
Схожі новини