Подробиці жахливого вбивства бійця АТО на Волині: винуватцю вдалось уникнути тюрми

Подробиці жахливого вбивства бійця АТО на Волині: винуватцю вдалось уникнути тюрми

Чоловіка, який на Волині влітку забив до смерті АТОвця, віддали на піклування дядьку з примусовим медичним лікуванням.

Про це стало відомо з ухвали Маневицького районного суду від 17 квітня 2018 року.

Нагадаємо, посеред ночі 8 липня 2017 року у селі Хорлупи Ківерцівського району між двома нетверезими чоловіками виникла бійка.

У ході конфлікту молодик раптово вдарив іншого «товариша по чарці» у плече, від чого той упав і вдарився головою в землю. Чоловік спробував піднятися, однак отримав знову удар у груди. Це повторювалось тричі, поки він не впав на землю без свідомості.

Постраждалим виявився демобілізований учасник АТО Олександр Дубель.

Від удару об землю, згідно висновку судмедекспертів, чоловік отримав важку черепно-мозкову травму, від чого впав у церебральну кому, що й стало причиною смерті.

У судовій справі вказано, що обвинувачений визнав свою вину у нанесенні чоловіку тілесних ушкоджень. Проте, він наголошував, що вдарив АТОвця лише раз. Натомість, він подав свою версію.

Начебто ввечері напередодні інциденту він прийшов додому до батька свого товариша. Там зібралась компанія чоловіків, серед яких був неповнолітній хлопчина та сам Олександр Дубель.

За словами обвинуваченого, АТОвець почав посилати його у магазин за спиртним, та коли він відмовився – між ними виникла сварка. У ході конфлікту він начебто один раз вдарив Олександра. Окрім цього, обвинувачений стверджує, що потерпілому також наносив удари і неповнолітній хлопець, який сидів з усіма в компанії. Тим не менше, після сварки він пішов додому. Забрали чоловіка до лікарні у важкому стані лише ннаступного дня.

Олександра без свідомості близько 3:00 знайшла на своєму подвір’ї мати. Він лежав на землі і не рухався. Жінка подумала, що син п’яний, тож подумала, що, коли протверезиться, сам зайде додому. Однак, вже о 6 ранку вирішила занести сина додому. Сусіди допомогли їй, та за кілька годин усі зрозуміли, що чоловік ні на що не реагує, тому вирішили викликати медиків.

Разом з тим, сестра Олександра, яка була під час його госпіталізації у Ківерцівську райлікарню, виявила на тілі чоловіка багато синців. Та вже за годину його у вкрай важкому стані доставили до реанімаційного відділення Волинської обласної клінічної лікарні.

Через три місяці, 18 жовтня 2017 року Олександр Дубель помер.

Таким чином, молодик, який наносив удари, опинився на лаві підсудних. Йому інкримінували вчинення злочину, передбачене ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Вже, коли справа була в суді, з’явився висновок амбулаторної судово-психіатричної експертизи № 291 від 19 грудня 2017 року. У ньому йдеться, що обвинувачений на час скоєння злочину «виявляв ознаки недоумства у вигляді легкої розумової відсталості (глибока дебільність) з емоційно-вольовою нестійкістю гальмівного типу. Наявне на час інкримінованих йому протиправних дій психічне захворювання позбавляло його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними».

Більше того, медики вказали, що діагностоване у хлопця психічне захворювання почалось у нього в ранньому дитинстві. Мовляв, він не спроможний розуміти характер вчинених діянь, керувати ними та передбачати їх наслідки.

Таким чином, судмедексперти вказали у висновку, що обвинувачений потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного стаціонару із звичайним наглядом.

Зрештою, суддя Маневицького районного суду Олег Невар ухвалив передати зловмисника на піклування близькому родичу – дядьку – та застосувати відносно примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Укрпошта збільшила чистий дохід майже на 1 мільярд гривень
Наступна новина Кількість самогубств серед учасників АТО перевищує тисячу
Останні новини
Схожі новини