Подружжя лучан готує вдома поживні перекуси для армії

Подружжя лучан готує вдома поживні перекуси для армії

Діана – айтішниця, Віталій – актор театру вогню. Раніше пара часто подорожувала. Придбали сушарку, щоб готувати собі їжу в дорогу та походи. А нещодавно вирішили готувати у ній снеки — перекуси для захисників.

Про це подружжя розповіло Суспільному.

Діана каже, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну разом з чоловіком почали волонтерити. Ходили по різних центрах допомоги, а нещодавно вирішили самотужки готувати сушене м'ясо та фрукти бійцям.

Діана нарізає курятину для сушки

Нині подружжя готує до відправки на фронт другу партію сушки. Оголосили збір грошей у соцмережі на продукти. Кажуть, родичі та друзі одразу стали приносити фрукти.

«Зважаючи на ситуацію, що там вже води немає дуже давно, перебої зі світлом, то в таких регіонах особливо потрібна допомога", – розповідає Віталій Коновалюк.

Віталій Коновалюк розповідає про роботу сушки

За один раз Діана та Віталій приблизно висушують десь 2 кілограми сирого м'яса, з нього виходить приблизно 600-650 грамів сушеного. Його фасують по пакетиках. Кажуть, що воно може зберігатися без холодильника до пів року.

«На ніч ставимо, бо зараз перебої зі світлом, то потрібно враховувати це. І через 8 годин, як правило, все вже готове», – каже Віталій.

Окрім м'яса, готують чипси із яблук, бананів, ківі, ананасів. Щодня впродовж тижня після роботи господарі формують посилку, яку поштою відправляють знайомим волонтерам у Миколаїв.

Зі слів Віталія, волонтери приймають посилку, як правило, в той самий день і потім вже розвозять.

Найприємніше, каже подружжя, це отримувати фото та відео із передової. Бійці вже смакували висушенене м'ясо і фрукти та дякували.

Читайте також: Волинський волонтер показав фото з четвертої поїздки на Схід


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Офіцер не має статі»: заступниця підрозділу волинської бригади розповіла про службу
Наступна новина У 90% будинків Луцька вже подали тепло
Останні новини
Схожі новини