Волинський умілець змайстрував для військових на фронті літальний апарат

Волинський умілець  змайстрував для військових на фронті літальний апарат

Волонтери благодійного фонду "Старе місто Луцьк" зібрали та відправили допомогу для військовослужбовців в Одесу, Херсон, а також на Бахмутський напрямок. Серед речей, які везуть волонтери – саморобний літальний апарат, якого змайстрував волинський умілець. 

Як розповіла Суспільному керівниця благодійного фонду Лариса Новосад, щоразу везуть чимало адресних посилок. Медикаменти, які зібрали волонтери Німеччини, нині відвезуть у лікарні. Усього – майже сотня ящиків.

"У цих коробочках знаходиться медицина на госпіталі міста Херсон і Одеси. Якщо нам кажуть, що потрібні газові грілки, окопні свічки, то їх у машину може поміщатися до 1000 штук і їхати однозначно на схід. Це наші сухпайки, які ми робимо. Вони йдуть на "нуль", – розповіла лучанка.

На запити військових волонтери намагаються реагувати одразу. Найбільше бійці потребують теплого одягу та речей: спальники, термобілизну, теплі гумові чоботи.

"Кожна машина – це щонайменше 5 ящиків медицини. Це протизастудні, проти грипу, противіруски. Ті хлопці, які горять не раз, не два, телефонують нам і терміново просять, щоб ми долучилися до збору теплого змінного одягу, теплих курток", – розповіла волонтерка. 

Серед речей, які везуть волонтери – саморобний літальний апарат. Як розповів волонтер Андрій Пудлик, який неодноразово возив допомогу на передову, його змайстрував волинський умілець. 

"За допомогою цієї пташечки можна відстежити бойові позиції ворога. Пташечка, генератори, фільтри для очистки води підуть на південний напрямок. Решта – одяг, продукти, амуніція, піде на східний напрямок", – говорить волонтер.

Волонтерка Олександра Лисак  перед святом Миколая їздила У Бахмут: їздили до цивільного населення і розвозили продуктові набори.

«Люди дуже просили води, бо ми їм привозили крупи, тушонки, такі спеціальні набори з олією. Але вони попросили води. Їм немає навіть на чому каші зробити», – розповіла вона. 

На кожну поїздку на передову на пальне потрібно в середньому 15 тисяч гривень. За словами Лариси Новосад, допомога кожного українця є важливою. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні графіки відключення світла на Волині тимчасово – не діятимуть
Наступна новина Загинув у свій день народження: у Бахмуті від ворожої кулі поліг 27-річний воїн з Волині
Останні новини
Схожі новини