«Погано, що діти йдуть в школу гратись, а не вчитись», - головний освітянин Луцька

«Погано, що діти йдуть в школу гратись, а не вчитись», - головний освітянин Луцька
Фото ілюстративне

Очільник департаменту освіти Віталій Бондар розповів, що завдяки НУШ діти хочуть йти до школи – це добре, але його насторожує те, що учні молодших класів не сприймають освітній процес належним чином, і при переході з початкової до середньої школи в учнів можуть виникнути проблеми зі знаннями.

Про це він розповів в інтерв’ю для ІА «Конкурент».

«Як вчитель старших класів я на цю концепцію дивився скоса, працюючи ще в школі. Коли я став директором, це якраз був перший рік, коли першачки пішли в НУШ. Я здивувався, адже діти почали ходити по вулиці і рахувати бруківку, листочки. Заняття в НУШ проводиться на свіжому повітрі, без оцінок, без рюкзаків. Дивувало це все. Але найгірше те, що батьки кажуть, що дитина не мотивована до навчання. Вона йде в школу гратися. Перевага у тому, що дитина хоче йти в школу, а недолік – що вона йде туди не вчитися, а гратися. Мене лякає один момент, що зараз ті першачки йдуть у четвертий клас. Що буде на переході із четвертого у п’ятий клас, коли потрібно буде промоніторити їхній рівень знань… Міністерство освіти і науки 13 липня прийняло рекомендацію щодо вербального оцінювання учнів з першого по четвертий клас.

Тож я не знаю, що буде на виході після тієї ігрової форми занять, яку ми запровадили з 1 по 4 клас, чи побачимо у 5 класі ми дітей зі знаннями. Педагоги заповнювали таблиці компетентності по тим чи іншим напрямкам знань, але ж це не оцінка. Коли учень бачить: 1,2,3,4,5, чи шкалу від 1 до 12 – це одне. Він розуміє, що це оцінка, яка якось стимулює. Розуміє, що десь потрібно трішки покращити, а десь можна і розслабитися. Хоча, педагоги кажуть, що діти стали більш задоволені заняттями.

Звісно, адже коли вони граються на килимках, переставляють ті столи, складають «Лєго» і моментами навіть дуркують на уроках, це розслабляє дитину. Але чи вдасться зібрати її потім? Чи буде це людина з компетентностями, які можна буде втілити в життя – будемо бачити. – У нас є два пілотні п’яті класи, які вже мають «нушівців». Тому будемо ще дивитися, що вони скажуть в кінці навчального року. Поки вони не нарікають, кажуть, що все добре», – зазначив він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які обстеження безплатно можуть пройти волиняни, аби виявити рак
Наступна новина Квартира за 5 250 гривень на місяць: які можливості дає «Доступна іпотека 7%»
Останні новини
Схожі новини