Погуляйко розповів про укріплення кордону з білоруссю

Погуляйко розповів про укріплення кордону з білоруссю

Волинська військова адміністрація щоденно відстежує безпекову ситуацію в області, зокрема і стан справ у прикордонних із білоруссю громадах.

Про це в інтерв'ю Суспільному розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Мій робочий день починається з дзвінка прикордонникам. Дзвоню Лозинському Сергію Миколайовичу, як правило, це о 7:15. Він доповідає мені, як у нас йдуть справи на білоруському кордоні. Потім уже о 8 ранку тероборона віддзвонюється», – говорить Погуляйко.

Щодо ситуації на кордонах області, особливо в північних районах Волині з білоруссю, то Погуляйко наголошує, що загроза нікуди не ділася. Однак область готова до вторгнення.

– У нас, ви ж знаєте, ведеться там робота з перших днів повномасштабного вторгнення. Ми облаштовуємо наші фортифікаційні споруди, відеоспостереження та інші захисні споруди, які нам допоможуть, якщо буде вторгнення. Скрізь стоять камери, на 8, 7 і 7,5 кілометрів ми бачимо кордон із білоруссю, що там відбувається. І якщо будуть якісь прориви, намагання щось зробити, ми будемо знати це і швидко та різко відповідати. Повірте, наші прикордонники і військові готові!, – запевняє голова ОВА.

Також голова ОВА розповідає, що спродженням фортифікаційних споруд займаються всі громади та райони.

– За це їм дуже дякую. Багато роблять для нас аграрії та лісники. Є і державне фінансування, і обласне фінансування. І своїми силами ми робимо дуже багато, адже всі волиняни зацікавлені, щоб не було вторгнення, – розповідає Погуляйко.

Окрім фортифікаційних споруд,  ще й вирили дуже великий рів від 7 до 10 метрів. Це протитанковий рів, він зараз наповнюється водою дуже швидко.

Юрій Погуляйко показує світлини фортифікаційних споруд на кордоні

– Хочу заспокоїти всіх волинян, що з перших днів війни наші прикордонники і наша тероборона – та всі, хто задіяний в обороні області – зробили все можливе, щоб ніякого вторгнення зі сторони білорусі не сталося. Бо ми ж не знаємо, хто з цієї сторони може піти – чи росіяни, чи білоруси, – каже Погуляйко.

Читайте також: Волинська тероборона розповіла про ситуацію на кордоні з Білоруссю


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Михайло Шилак
Наступна новина Завершують реставрацію столітніх «зелених» дверей з Луцька
Останні новини
Схожі новини