У Нововолинську потрібні люди для плетіння маскувальних сіток

У Нововолинську потрібні люди для плетіння маскувальних сіток

Волонтери гуманітарного штабу "Нововолинськ. Help" з лютого плетуть маскувальні сітки та кікімори для військових. Нині взялися за виготовлення маскування білого кольору, яке знадобиться бійцям взимку,.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Наталія Палихата.

За понад вісім місяців роботи волонтери уже сплели 700 маскувальних сіток площею 10 тисяч квадратних метрів.

Нині ж у центрі плетіння сіток і кікімор Нововолинська щодня потребують робочих рук, адже стараються максимально швидко виконувати замовлення військових, говорить волонтерка Наталія Волохата. Щодня волонтери сплітають дві сітки, а якщо людей приходить більше – три.

Волонтерка Наталія Волохата

«Спершу був ажіотаж, приходило дуже багато людей. Коли спускалися тільки в підвал під час тривоги, ми нараховували навіть до 350 осіб. На сьогодні постійних залишилося, напевно, навіть не 30-ть», – каже волонтерка Анна Воскобойник і просить помічників долучатися до плетіння сіток хоч на декілька годин у день.

Волонтерка Анна Воскобойник

Волонтерка Наталія Полихата щодня приходить у гуманітарний штаб. Сітки плете по 3–4 години. Для плетіння сіток використовує шматки тканини білого та зеленого кольорів.

«Бачите, снігова гама, це вже як сніг випаде, то будуть маскуватися хлопці. Також плямки сірі вплітаємо, оце ніби як бруд, все природньо щоб виглядало», – говорить волонтерка.

Волонтерка Наталія Полихата

Вчилися плести сітки волонтери з допомогою відео в інтернеті. Роботу із запитами військових підрозділів курує гуманітарний штаб "Нововолинськ. Help". Основу для сіток купує міська рада, також волонтери оголошують збори грошей.

«Була недавно така подія, що нам подзвонили з "Азову" і хотіли замовити 300 сіток. Вони, напевно, думали, що в нас тут цех. В нас дуже велика потреба в сітках для будь-яких бригад. В основному 14-та, кордон наш, білорусь, але і 39, і 53 – всі мають наші сітки», – каже волонтерка Ірина Власюк.

Читайте також: З полону звільнили волинянина, який захищав острів Зміїний


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі вкрали водозабірну колонку
Наступна новина На Волині прикордонників посмертно нагородили орденами «За мужність»
Останні новини
Схожі новини