Погуляйко розповів про відключення світла на Волині

Погуляйко розповів про відключення світла на Волині

Через обстріл росією енергетичної системи України в країні є проблеми з енергопостачанням. Так, у всіх областях застосовують графіки погодинних, а також аварійних відключень.

Оскільки щодо цього є багато запитань, то начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко роз’яснив деякі нюанси.

«Перш за все, дякую більшості за проявлене терпіння та розуміння ситуації. Знаю, що складно усім – в селах, містах, навчальних закладах, сім’ям з дітьми та волинянам, побут яких залежить від електроенергії в помешканнях. Але той наратив, що відключають лише села чи одні й ті ж населені пункти, вулиці, будинки тощо - не відповідає дійсності. Не важливо кому і де, якщо це потрібно - вимкнути можуть будь-де», – наголосив він.

Можливо, частіше це відбувається на лініях, які постраждали від ракетних атак, або які пов‘язані з ними, зауважив Погуляйко. Уся енергосистема України об’єднана та взаємопов‘язана. А через ракетні удари - нестабільна. Бо, за словами Погуляйка, коли щось знищується, то електроенергію розподіляють на інші лінії. Це ж збільшує навантаження і потребує регулювання (збалансування).

«І сьогодні енергетики цілодобово працюють над тим, щоб зберегти та відновити її після обстрілів. Саме для цього й застосовуються відключення електроенергії по усій Україні. І на Волині зокрема», – зауважив Погуляйко.

Юрій Погуляйко розповів, що відключення електроенергії є планові. Це ті, що мають графік, який опубліковується. Потрібен для збалансування системи. Також є аварійні, які застосовують позапланово. Відключають екстрено та без попередження, коли фіксують перевантаження на лінії електропередач. Це спрогнозувати не можливо.

«До речі, саме тому ми й наголошуємо на зменшенні електроспоживання. І тут мова не про економію, а про безпеку всієї енергетичної системи України», – зауважив він.

Обидва види відключень можуть застосовувати паралельно і саме тому є невідповідність у зазначених годинах. Також, каже Погуляйко, не треба забувати, що може статися елементарна аварія на лінії. Бо через пошкодження енергосистеми це також нині часто трапляється.

«Запевняю, що робота енергетиків триває цілодобово. Ремонтні бригади обленерго, диспетчери, майстри, керівники – усі без вихідних продовжують свою працю, здійснюють перепідключення та шукають можливість не залишити Волинь повністю без струму. Пам’ятаймо, що це також люди, які сьогодні працюють на межі своїх сил та можливостей. Багато з них після зміни також повертаються у темний дім. Всі ми знаємо, хто наш головний ворог, тож не дозволимо «сусідам» зловтішатись з нашого розбрату.

Давайте вкотре покажемо йому нашу єдність і незламність. Підтримайте, запросіть до себе друзів чи знайомих, які довгий час позбавлені електрики для підзарядки телефонів чи швидкого приготування їжі. Світло буде, і Перемога також. Ми також повинні тримати стрій», – заклива Погуляйко.

Читайте також: В Україні може не бути світла по декілька днів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув Віктор Крутій з Волині
Наступна новина Волинські дорожники та комунальники готові до зими
Останні новини
Схожі новини