В Україні може не бути світла по декілька днів

В Україні може не бути світла по декілька днів

Масштабні руйнування енергетичних об'єктів України, завдані росією 15 та 17 листопада, можуть призвести до відключень електроенергії на кілька днів і «планових включень» у деяких районах лише на кілька годин.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі каналу ICTV, пише «Українська правда».

«Ситуація дуже складна. Вона контрольована поки що, але складна. Росіяни завдали серйозної шкоди об’єктам передачі – підстанціям, які передають електроенергію з одного району в інший, через які живляться багато областей у центрі й на заході. Було влучання в одну з теплоелектростанцій, яка перестала працювати через пошкодження. Зараз ситуація така, що по всій країні застосовуються графіки аварійних відключень, деякі області дуже суттєво обмежуються…», – прокоментував Суханов.

Частково споживачів заживили, але суттєво зменшити обсяги відключень поки неможливо.

За даними ДТЕК, приблизно 40% споживачів в Україні зараз без світла. І коли ситуація зміниться, поки сказати неможливо. 

Частково відновлювальні роботи вже розпочалися, але подекуди ще розбирають завали, часом зруйновано обладнання, у деяких випадках треба розмінувати територію, сказав Сахарук. 

За його словами, відключення електроенергії може тривати дні.  «Це дні. Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, кількість годин, протягом яких будуть ці планові включення, – дві-три години, максимум», – сказав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як живуть у Берестечківському інтернаті
Наступна новина «Винні у вбивстві 298 разів»: за збиття MH17 Гіркіну, Дубінському і Харченку присудили довічне
Останні новини
Схожі новини