Показали, як волинські тероборонівці вчились захоплювати ворожі позиції. ФОТО

Показали, як волинські тероборонівці вчились захоплювати ворожі позиції. ФОТО

Для посилення обороноздатності Волинської бригади територіальної оборони біля кордону з Білоруссю провели військові навчання стрільців. Тероборонівці відпрацьовували дії в наступі.

Про це розповів Суспільному пресофіцер бригади Сергій Хомінський.

За його словами, навчання відбуваються постійно. Цього разу тренування організували для стрільців.

На навчаннях за легендою стрільці захоплювали ворожу позицію, – зазначив командир взводу на позивний "Медуза" Олександр. З його слів, на полігоні військові відпрацьовують навички щотижня, навчання з медицини чи мінної безпеки проводять у взводі щодня.

Вдруге добровольцем пішов на службу 24 лютого кулеметник Віталій із позивним "Тихий". Чоловік – ветеран АТО/ООС. Каже: вдома в Луцьку на нього з перемогою чекають дружина та донька.

"У 2014-му році було мало офіцерів, рядових, сержантів, які мали бойовий досвід, тому все давалося важко. А зараз тут, у нашому відділенні, 50 % "воювавших", тому всі все знають і готові захищати", – зазначив військовий.

Серед тих, хто проходить навчання – військовослужбовець ЗСУ із позивним "Пожежник". Чоловік також є ветераном і учасником. Говорить: до початку великої війни був за кордоном, однак звільнився з роботи і повернувся в Україну.

"Склалося так, що зранку 24 лютого подзвонив рідний брат, що в Харкові на дачі вже були танки. Тому я купив білет, полетів у Варшаву, перейшов кордон і вже тут", – каже боєць тероборони.

Як розповів командир батальйону волинської бригади тероборони Олег Матвійчук, той чи інший вид озброєння військовослужбовці отримують щотижня.

"Якщо глянемо, якими були 10 місяців тому і якими стали, то ми зростаємо, готуємо людей до нових зразків озброєння. Щоб вони вміли її професійно використовувати, якщо противник надумає перетнути державний кордон на нашому напрямку", – каже військовий.

У батальйоні, додав командир Олег Матвійчук, є люди різних професій, серед яких програмісти, музиканти, фермери, однак вони об’єднані однією ціллю – це перемога над російськими військами.

З міркувань безпеки, додав пресофіцер 100-ої окремої бригади територіальної оборони, ні кількості бійців на навчаннях, ні територій, де вони відбуваються, не називають.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин отримав чотири місяці арешту за проросійську пропаганду
Наступна новина Як подати показники лічильника газу за 48 секунд
Останні новини
Схожі новини