Поки він воює, вона волонтерить у Луцьку: історія подружжя киян

Поки він воює, вона волонтерить у Луцьку: історія подружжя киян

Подружжя з Києва Юлія і Михайло до повномасштабного вторгнення разом жили своє найкраще життя. А 24 лютого виїхали  до Луцька разом із двома котами. Вже ввечері Михайло був у військкоматі, а вранці долучився в лав до ТрО. Юля зайнялась волонтерством.

Про це пише Український ветеранський фонд.

Вони багато мріяли, подорожували, рибалили, гуляли, ходили на акції, де відстоювали свою позицію. А ще будували власну справу – бренд одягу для мисливців, власників домашніх улюбленців.

«Ми вміємо в гармонію, у взаємопідтримку та повагу. Наші стосунки з Михайлом – це моє бачення справжніх дорослих партнерських стосунків», – пише Юлія.

Михайло працював головним редактором інформаційного агентства «Кий-інфо». Юля – у штабі майбутньої партії. Але 24 лютого повністю внесло корективи в їхнє життя.

«У січні-лютому в громадянському суспільстві України було достатньо накруту. Тому у нас були складені тривожні рюкзаки, для кота ми мали окрему “тривожну” пачку корму, а бак у машині тримали заповненим. І, як виявилось, не дарма», – розповідає Юля.

Читайте також: Волинська журналістка та її коханий, який захищає Україну від ворога, одружилися

24 лютого Юлія та Михайло виїхали з Києва до Луцька разом із двома котами. Вже ввечері Михайло був у військкоматі, а вранці долучився в лав до ТрО. За якийсь час він перевівся захищати Донбас – пішов у склад 111 бригади (Луганська ТрО).

Юлія ж із подругами та побратимами з Національного Альянсу організували в Луцьку свій волонтерський штаб «Штаб мобільного спротиву». Перші місяці вся її сила та час йшла на волонтерку. Потім у її житті зʼявилось медіа «Ґрунт» та пес Чак.

«Михайло був не дуже в захваті від цієї ідеї. Потім він зізнався, що погодився лише тому, що подумав: якщо його не стане, то у мене буде пес, і я матиму кого любити», – розповідає Юлія.

На запитання, чи змінила війна стосунки, Юля відповідає:

«Ми продовжуємо бути одне одному підтримкою, розрадою і найкращими друзями. Тільки тепер це все на відстані. Змінилась форма прояву любові. Я пишу Михайлу листи, які вкладаю в посилки. Намагаюсь знайти йому найкраще спорядження і шукаю способи це все доставити. Михайло робить мені сюрпризи чи відправляє гроші, щоб я купила собі сукню, наприклад, дарує квіти в інтернеті».

Михайло травмувався і вони разом з Юлією були три тижні разом. І це чи не єдиний час за майже 8 місяців, коли вона відчула себе живою і щасливою.

Читайте також: У Луцьку військовий під час реабілітації побрався з коханою

Коли ми готували цей текст, Михайло довго не виходив на зв'язок. І Юля написала: «Ця публікація вийде тоді, коли мій чоловік досі буде не на звʼязку. І я хочу, щоб він щиро усміхнувся, коли нарешті проглядатиме соцмережі. Люблю тебе, Рюхов».

Та вона отримала довгоочікуване повідомлення.

Війна – це не перешкода любові. Ми стараємося знаходити нові прояви свого кохання в тих обставинах, в яких ми опинились. Любов – це частинка коду української нації.

Читайте також: Боялась, щоб російська армія не прийшла на Волинь: історія полеглої бойової медикині Олени Созонюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин організував незаконний перетин призовниками кордону
Наступна новина У Луцьку дідусь знайшов дорогий телефон і повернув його власниці
Останні новини
Схожі новини