Поліцейські затримали двох людей, які влаштували вибух у Любомльському райсуді

Поліцейські затримали двох людей, які влаштували вибух у Любомльському райсуді
Поліція затримала двох людей, які вчинили вибух у приміщенні Любомльського райсуду. Фото ГУНП у Волинській області

Поліція затримала двох осіб, які влаштували пожежу та вибух у приміщенні  Любомльського райсуду.

Про це повідомила прес-служба ГУНП у Волинській області.

Поліцейські затримали двох осіб, які причетні до вибуху та пожежі в приміщенні Любомльського райсуду. Затриманим 28 і 43 роки відповідно. Обоє є мешканцями Миколаєва. 2 лютого за місцями їх проживання й перебування провели ряд санкціонованих обшуків. Їм уже оголошені підозри за двома статтями Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, інцидент трапився 15 січня, близько 5 години ранку. До поліції надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні Любомльського суду.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, встановила, що пожежа сталася внаслідок вибуху», - розповів начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

З місця події було вилучено уламки гранат та деталі корпусів з маркуванням. Після цього до ЄРДР слідчі внесли відомості за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху, та ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження з вибуховими речовинами.

Через кілька днів оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління, співробітники інших підрозділів ГУНП, працівники Ковельского РУП, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, змогли встановити осіб, які скоїли злочин, та транспортний засіб, на якому вони пересувались.

«2 лютого у кількох містах були проведені санкціоновані обшуки з метою затримання осіб та виявлення речових доказів, які вказують на причетність до скоєння злочину. Встановлено, що це двоє мешканців Миколаєва, їм уже оголошені підозри, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також вживаються заходи щодо встановлення мотивів скоєння цього злочину та можливих замовників», - сказав Юрій Крошко.

Осіб підозрюють в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 ККУ) та незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 ККУ). Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Луцьку через пожежу на вулиці Потебні, 52а госпіталізували п'ятимісячну дівчинку в супроводі з мамою. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хай їдуть в Рожище». Луцьк воюватиме з приміськими маршрутками на вокзалі
Наступна новина Хірургія одного дня. Які послуги можна отримати безплатно
Останні новини
Схожі новини