Поліція покарала двох лучан за порушення карантину

Поліція покарала двох лучан за порушення карантину
Фото ілюстративне

6 квітня у Луцьку патрульні поліцейські склали протокол за порушення карантину на жінку та чоловіка, які перебували на території АЗС. Вони були нетверезими та порушували громадський порядок.

Про це «Першому» повідомила речниця Патрульної поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Нагадаємо, 6 квітня в Україні запрацювали суворіші правила карантину. Тепер відвідування парків, скверів та прибережних зон дозволене тільки для вигулу домашніх тварин. Вулицями можна пересуватись не більше, ніж двом людям разом, а в громадських місцях заборонено перебувати без маски. Більше про нові обмеження можна прочитати тут.

Впіймали, бо шуміли в громадському місці і були без масок

Речниця Патрульної поліції у Волинській області Ольга Бузулук повідомила, що вранці 6 квітня патрульні у Луцьку склали протокол на жінку та чоловіка.

«Вони порушували громадський порядок на території автозаправної станції: кричали, мали ознаки алкогольного сп’яніння, сварились між собою. Але водночас вони були без масок і не мали при собі документів, що засвідчують особу. На них склали протоколи, а рішення про покарання прийме суд», - розповіла представниця патрульної поліції.

Протоколи на жінку та чоловіка склали за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Вона передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень. 

Загалом з початку карантину в місті склали 15 протоколів на порушників.

Тих, хто просто гуляє парком, поки не штрафували

Ольга Бузулук каже, що людей, які попри заборону, перебувають у парку, поки не штрафували.

«В першу чергу патрульні поліцейські стежать за безпекою дорожнього руху, реагують на виклики 102, але під час патрулювання, якщо виявляють людей, які порушують карантин, проводять роз’яснювальні бесіди. Якщо ж порушники починають сваритись і не реагують на зауваження, тоді складатимуть протоколи. Спеціальних рейдів таких немає, але у вільний від викликів час поліція перевіряє місця масового скупчення людей», - повідомила вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, де на Волині виявили нові випадки COVID-19
Наступна новина Зменшення кількості захворілих на коронавірус – це результат карантину, - Зеленський
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні