Поліція відкрила 5 кримінальних проваджень на церкви Московського патріархату в Україні

Поліція відкрила 5 кримінальних проваджень на церкви Московського патріархату в Україні
Під час богослужіння у Святогірській лаврі на Донеччині ні священники, ні прихожани не дотримувалися норм карантину. Скріншот з відео

Національна поліція через порушення на Великдень почала п’ять кримінальних проваджень на церкви УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомив заступник глави МВС Зорян Шкіряк. Також на церкви УПЦ МП правоохоронці виписали п’ять адміністративних протоколів, інформує thebabel.com.ua.

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт у коментарі «Громадському» повідомив, що найбільш грубі порушення були у Почаївській (Тернопільщина) та Святогірській (Донеччина) лаврах. Усі справи розпочато за статтею 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Водночас Тандіт наголосив, що насамперед ідеться про рішення настоятелів конкретних храмів, які на власний розсуд допустили велике скупчення людей у храмах.

Кримінальне провадження через проведення святкового богослужіння в Святогорській Свято-Успенській лаврі (Московський патріархат) поліція відкрида ще 19 квітня. Під час Великоднього богослужіння у лаврі зафіксували 300 осіб, які до того ж не дотримувалися дистанції та інших правил карантину. Священники теж порушували правила карантину й вели богослужіння як зазвичай.

ЧИТАТИ ТКАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус у світі за останню добу: що діється у найбільш інфікованих країнах
Наступна новина У Луцьку вода і грибок нищать унікальну споруду колишнього монастиря
Останні новини
Схожі новини