Польові декорації та австрійські солдати-актори: фронтовий театр на Волині 100 років тому. ФОТО

Польові декорації та австрійські солдати-актори: фронтовий театр на Волині 100 років тому. ФОТО

Незвичні світлини фронтового театру, зроблені на Волині 100 років тому, вдалося розшукати в Австрійському державному архіві.

Мова йде про театр, в якому грали ролі військові австрійської армії в роки Першої світової війни, –  повідомляє Тетяна Яцечко-Блаженко на ІА ВолиньРоst.

Вистави такого театру мали на меті відволікти солдат від війни та підняти бойовий дух. 

На фото можемо побачити примітивні декорації, кількох акторів на сцені та глядачів, які із захватом спостерігають за тим, що діється на сцені. 

Світлини з фронтовим театром були зроблені поблизу урочища Богуславка, а це по дорозі між селищем Цумань та селом Берестяни Ківерцівского району Волинської області.

Довідково:
На офіційній сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» є згадка про те, що в роки Першої світової війни в урочищі й справді дислокувались австрійські війська, також там сказано про походження назви цієї місцини. 

Дослівно: «Назва урочища походить від назви села Богуславка. Зараз такого населеного пункту не існує, але на старих картах початку ХХ ст. воно позначене, а поряд - гута (склозавод) литовсько-польських магнатів Радзивилів. Ймовірно, Богуславка названа в честь одного з князів Радзивилів, в роду яких було декілька осіб з іменем Богуслав. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спокусливий тверк від пишнотілої моделі з Волині. ВІДЕО
Наступна новина 60 років у шлюбі: на Волині подружжя відзначило діамантове весілля
Останні новини
Схожі новини