Показали фото храму на Горохівщині, який збудував італійський граф у 1905 році. ЗГАДАТИ ВСЕ

Показали фото храму на Горохівщині, який збудував італійський граф у 1905 році. ЗГАДАТИ ВСЕ

У селі Журавники Горохівського району збереглась  будівля із унікальною архітектурою –  церква святого великомученика Димитрія Солунського.

Село раніше було містечком і мало назву Дружкопіль. Про це на  Район.in.ua пише волинська краєзнавиця Тетяна Яцечко-Блаженко.

Храм було збудовано 1905 року на кошти місцевого землевласника — італійського графа Рафаїла де Боссаліні та його дружини Катерини.

Опубліковані світлини, які є надбанням Австрійського державного архіву, показують, яким було село  часів Першої світової війни.

На кадрах можна побачити славнозвісний храм та центр села, якими вони були, відповідно до датування по запису на фото у 1914-1915 роках.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали «Старогорохів» на кольоровій листівці. ЗГАДАТИ ВСЕ

Нагадаємо, у мережі опублікували малюнки німецького художника Арно Шумана, на яких зображене волинське село Скобелка. Фото у Фейсбуці оприлюднив краєзнавець Андрій Кленк. За його словами, малюнки художник створював у 1916 році в селі Скобелка Горохівського району. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фестиваль тюльпанів на Волині продовжили на два дні
Наступна новина На фестивалі тюльпанів впіймали сім'ю, яка нищила квіти
Останні новини
Схожі новини