Половина волинян може перехворіти COVID19, навіть не відчувши цього, - Ващенюк

Половина волинян може перехворіти COVID19, навіть не відчувши цього, - Ващенюк
Ігор Ващенюк

З 80% населення Волині половина людей може перехворіти коронавірусом, навіть не відчувши, що вони були хворі.

Про це під час брифінгу 27 березня розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської обледржадміністрації Ігор Ващенюк.

Якщо раніше коронавірус «приходив» до нас з європейських країн, то сьогодні він розповсюджується внутрішніми шляхами, наголосив головний медик Волині.

«Вірус зайшов в державу, по всьому світу він є. Є він і у нас. Тому тільки від нас залежить, як він буде далі розповсюджуватися: чи ми його зупинимо, чи ми будемо далі працювати за негативним сценарієм, мати переповнені лікарні і не знати, як людині адекватно надати дихальну підтримку. Небезпека поруч, ми маємо про це не забувати і вважати, що у будь-якому людному місці потенційно може бути людина, яка є інфікована або яка хворіє в легкій формі, таких буде багато. Тому будьте напоготові і залишайтеся вдома», - каже Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, на Волині є уже два лабораторно підтверджені випадки захворювання коронавірусом: перший – це 7-річна дівчинка з Луцького району, другий – доросла жінка, мешканка Луцького району.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бюджет Луцька недоотримає 150 мільйонів гривень, - Поліщук
Наступна новина Луцький священник передав багаторазові захисні маски лікарям «швидкої»
Останні новини
Схожі новини