Поляки кажуть, що не затримували 1,3 тонни бурштину на «Ягодині»

Поляки кажуть, що не затримували 1,3 тонни бурштину на «Ягодині»

Польські митники при перетині кордону у Дорогуську затримали перевезення 400 кілограмів бурштину вартістю 8 мільйонів злотих (понад 55 мільйонів гривень).

Як заявили в офіційному повідомленні представники Палати фіскальної адміністрації у Любліні, це – найбільша партія контрабанди бурштину, яку виявили за останні роки.

Для порівняння, за весь 2018 рік офіцери Люблінської митниці завадили контрабанді 460 кг бурштину.

Фактично, цією заявою поляки спростували інформацію начебто на початку травня у «Ягодині» було затримано 1,3 тонни бурштину.

Читати також: Скандал між «Аверсом» і митниками. Нарешті є коментар іншої сторони - начальника митного посту

Співробітники Департаменту митного дорожнього руху в Дорогуську направили вантажівку на перевірку рентгенівським апаратом. Виявилося, що між легально ввезеними товарами в напівпричепі були приховані також мішки із бурштином, який намагалися завезти в Польщу без сплати податків.
 
«Каміння – різних розмірів, необроблене і попередньо оброблене. Є досить рідкісні, досить великі і красиві екземпляри», – йдеться в повідомлення.
 
Водій транспортного засобу – громадянин України, запевнив, що нічого не знав про незаконні вантажі.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку нарешті ремонтують Набережну
Наступна новина Новий правопис запрацює з 3-го червня
Останні новини
Схожі новини