Новий правопис запрацює з 3-го червня

Новий правопис запрацює з 3-го червня
Фото ілюстративне

Новий український правопис стане діючим вже з 3 червня. 

відповідні пояснення опублікували на сайті Кабміну.

Як зазначають у повідомленні уряду, норми нового правопису рекомендують застосовувати з дня публікації фінального тексту на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук.

«22 травня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 437 «Питання українського правопису», якою схвалено нову редакцію «Українського правопису». Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України. Склад комісії затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 416.

У серпні-вересні 2018 року відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3000 пропозицій від наукових установ, закладів освіти, органів державної влади та місцевого самоврядування, окремих громадян.

3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції «Українського правопису» буде опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. З цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення», зазначають в уряді.

В уряді кажуть, що розроблють план імплементації нової редакції «Українського правопису». Цим документом, зокрема, буде передбачено терміни та етапи впровадження змін в освітній процес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поляки кажуть, що не затримували 1,3 тонни бурштину на «Ягодині»
Наступна новина 8 способів повідомити показання лічильника у «Волиньгаз»
Останні новини
Схожі новини