«По-людськи розуміємо, але накази мусимо виконувати». Що в поліції відповіли луцьким рестораторам

«По-людськи розуміємо, але накази мусимо виконувати». Що в поліції відповіли луцьким рестораторам

Очільник Головного управління Нацполіції у Волинській області Юрій Крошко запевнив рестораторів, що поліція не вирішує, кому можна працювати під час карантину, а кому ні.

Нагадаємо, протест рестораторів відбувся у середу, 11 листопада. Сотні працівників закладів громадського харчування спершу пікетували Волинську ОДА, а тоді рушили ходою до обласного управління поліції.

Керівництво поліції запросило на зустріч представників рестораторів. Ті розповіли, що втрачають від заборони працювати вночі.

"Порівняно з минулою осінню, наші прибутки вже скоротились вдвічі. А, якщо буде карантин вихідного дня, це буде крах для нас", - сказав власник піцерій "Теревені" Богдан Базелюк.

Керівник поліції Юрій Крошко натомість запевнив, що рішення про обмеження приймає не поліція, а державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Зрештою, бізнес не закритий, є лише обмеження по часу. Всі обмеження спрямовані на збереження життя і здоров'я людей", - сказав головний поліцейський Волині.

"Сьогодні акції відбуваються не лише в Луцьку, тому, думаю, державні органи, які приймають рішення, вас почули. По-людськи вас розуміємо, але поки на службі, мусимо виконувати накази", - додав Юрій Крошко.

Водночас він запевнив, що в поліції немає мети - скласти якомога більше протоколів. "

Є Господарський, Окружний адміністративний суди. Можливо, ще й туди варто сходити, а не лише в поліцію. Ми незаконних наказів не виконуємо. Поліція - теж частина народу, частина працівників ходить у ваші заклади, також хворіють, хвилюються за поширення хвороби", - сказав Крошко.

Після цього акція протесту рестораторів закінчилась.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Залишив у полі». Біля Луцька викрали автомобіль
Наступна новина У Луцькій міській лікарні нагадують, що не приймають хворих з COVID-19
Останні новини
Схожі новини