Помер луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький

Помер луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький

У понеділок, 29 червня, помер луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив його товариш Віктор Чухрай.

«Я вибачаюсь, але прощання з червнем обернулось прощанням з моїм Учителем і Товаришем Вальдемаром Пясецьким, який сьогодні відійшов у кращі світи...Луцьк втратив сьогодні дуже важну людину... А я -половину життя...Ет, як мені тепер жити без таких людей…», – йдеться у дописі.

Довідка: Вальдемар Пясецький - людина-легенда для міста. Народився 5-го січня 1934 року. Дослідник не просто відкрив лучанам багато невідомого про найпотаємніші закутки обласного центру, а й чимало кого захопив краєзнавством. Він все рідше з’являється на публіці, але не перестає працювати.

Поляк за національністю. Уродженець Рівненщини, що вважає себе волинянином. Батько двох дітей і ...понад чотирьох сотень праць про історію волинського краю. Першу свою розвідку про Луцьк Пясецький написав ще у 1973-му році. Доробок Вальдемара Пясецького навряд чи вдасться кому перевершити: унікальні світлини із колекцій давніх луцьких родин, рідкісні документи, свідчення, зафіксовані спогади й розповіді про вже часто навіть неіснуючі вулиці, будинки, цвинтарі та площі…

Розмову з Вальдемаром П’ясецьким – читайте тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вплинув карантин. Вперше за 4 роки зарплата українців зменшилась
Наступна новина У Луцьку негода повалила «Лесин» ясен. Фото
Останні новини
Схожі новини