Вплинув карантин. Вперше за 4 роки зарплата українців зменшилась

Вплинув карантин. Вперше за 4 роки зарплата українців зменшилась
Фото ілюстративне

У квітні цього року реальна зарплата укарїнців зменшилась на 0,5%. Це трапилось вперше з березня 2016 року.

Такі дані впливу карантину на доходи українців наводить Національний банк, – повідомляє 24 канал.

Згідно зі звітом НБУ, навесні 2020 року зростання реального наявного доходу домогосподарств зупинилося. У квітні цього року реальна зарплата зменшилася на 0,5%. Причиною стала низька ділова активність та падіння попиту на робочу силу.

Водночас зріс обсяг соціальної допомоги населенню: доплати до пенсій через пандемію коронавірусу та щорічна індексація пенсій. Однак це не вплинуло позитивно на доходи населення, повідомляють у НБУ.

Негативним фактором для доходів українців стало падіння зарплати трудових мігрантів. У березні 2020 року цей показник у доларовому еквіваленті знизився на 9% р/р, хоча впродовж останніх чотирьох місяців (до березня) спостерігався приріст.

У фінансовому звіті НБУ зазначено, що в 2020 році трирічна тенденція зростання доходів населення припиниться. Побоювання другої хвилі коронавірусу негативно позначиться на відновленні робочих місць.

У НБУ повідомляють, що зростання зарплат після зняття карантинних обмежень малоймовірне. Адже ще до початку кризи стрімке зростання витрат на оплату праці стримувало збільшення рентабельності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Світязі за тиждень випало дощу у 8,5 разів більше норми
Наступна новина Помер луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький
Останні новини
Схожі новини