Помер відомий волинський священник, якого збив п'яний водій у Луцьку

Помер відомий волинський священник, якого збив п'яний водій у Луцьку

Єпископ Олег Ведмеденко, який був засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення, помер в результаті отриманих в аварії травм. Ввечері 14 листопада його у Луцьку на тротуарі збив п’яний 22-річний водій.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Водій Mazda з номерним знаком АС2941ЕІ намагався втекти з місця події, проте його затримали патрульні поблизу РЦ «Промінь». Відомо, що водій був п’яний – рівень алкоголю в крові 1.27 проміле. З власних джерел редакції стало відомо, що за кермом перебував 22-річний житель села Жидичин Савич Роман Вікторович.

Олег Ведмеденко отримав важкі травми, від удару у нього – травматична ампутація нижньої третини правої гомілки. Також роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. За його життя до останнього боролись лікарі, проте вранці 15 листопада його серце перестало битись.

Довідка: Олег Ведмеденко – єпископ Волинський і Галицький Української апостольської православної церкви, засновник та постійний ведучий Біблійної школи духовного вдосконалення. Богослов, письменник, проповідник і місіонер.Народився і жив в Луцьку.
Освіта світська – вища: Київський інститут інженерів цивільної авіації (КІІЦА), тепер – Національний авіаційний університет (НАУ). Освіта духовна – Волинська духовна семінарія (ВДС).
Займався дослідженням Святого Письма. Послідовник Каппадокійської школи богослів’я (духовне тлумачення). Організатор та активний учасник християнського просвітницького руху.
Постійний ведучий духовних рубрик в багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Дипломант Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.
Автор книги проповідей «Ключ Давидів» (2001 р.), посібника з духовного діяння «Нехай буде воля Твоя...» (2001 р.), двох книг із серії «Відповіді священнослужителя» – «Іще ніч...» і «Смак Благодаті» (2004 р.), книги з серії «Духовний щоденник» – «Духовні дороговкази» (2019 р.) та посібника з літургики «Пояснення церковних богослужінь» (2020 р.).

Читати також: У Луцьку на пішохідному переході збили жінку. Показали момент аварії 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу коронавірус виявили у 10 802 українців
Наступна новина П'яного водія, який збив волинського єпископа, раніш судили за напад на муніципалів
Останні новини
Схожі новини