Показали момент аварії у Луцьку, в якій загинув відомий волинський священник. 18+

Показали момент аварії у Луцьку, в якій загинув відомий волинський священник. 18+

Керманич авто, який збив відомого волинського священника Олега Ведмеденка намагався втекти з місця ДТП й не надав жодної допомоги постраждалому.

Про це свідчать записи з камер відеоспостереження, які потрапили в розпорядження ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, ввечері 14 листопада на проспекті Василя Мойсея у Луцьку трапилася моторошна дорожньо-транспортна пригода. П’яний водій легковика марки Mazda збив на тротуарі засновника та постійного ведучого Біблійної школи духовного вдосконалення 60-річного Олега Ведмеденка, який наступного ранку помер у лікарні.

Водієм виявився 22-річний житель села Жидичин Роман Савич. Рівень алкоголю в його крові перевищував норму в 6 разів.

За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

16 листопада у Луцькому міськрайонному суді ухвалили рішення взяти Романа Савича під варту на час слідства на 60 діб.

22-річний Роман Савич і раніше мав проблеми з законом. Минулоріч він із газовим балончиком напав на працівників муніципальної варти Луцька. Тоді йому призначили мінімальне покарання у вигляді 3 років обмеження волі, оскільки стаття передбачала від 3 до 5 років обмеження, або ж навіть позбавлення волі. Також його притягували до відповідальності за керування автомобілем, на якому були номерні знаки іншого транспортного засобу.

Відео 18+

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини адвокат потерпілої сторони Роман Хомич, наразі кримінальне провадження перебуває на стадії досудового розслідування.

«З-поміж іншого, слідчим було призначено низку експертиз, очікується надходження висновків. Гадаю, маючи висновки експертиз, буде достатньо доказів, щоби вручати підозрюваному обвинувальний акт й направляти провадження до суду», – зауважив адвокат.

Водночас Роман Хомич повідомив, що після ознайомлення з відеозаписами з камер спостереження потерпіла сторона звернулася із заявою про притягнення водія до кримінальної відповідальності за ст. 135 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за залишення людини у небезпечному для життя стані.

«Потерпіла сторона, сім’я Олега Ведмеденка, вкрай обурена такими діями підозрюваного, тому що він фактично залишив ще живого потерпілого у безпорадному стані, а це своєю чергою призвело до тяжких наслідків, а відтак і смерті, – пояснює адвокат. – Якби водій залишився на місці аварії, спробував допомогти, щонайменше викликати швидку, можливо, це врятувало б життя».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Щоб не згас вогонь». Бабусі, яка живе у полі, поліція привезла дров
Наступна новина Лісівники Волині уже сплатили 493 мільйони гривень до бюджетів
Останні новини
Схожі новини