Померла Ельжбета Радзивілл. Вона була найстарішою представницею роду

Померла Ельжбета Радзивілл. Вона була найстарішою представницею роду

Учора, 20 липня, померла Ельжбета Радзивілл – найстаріша представниця роду Радзивіллів та остання з тих, хто жив у Несвізькому замку як у власній домівці. Жінці було 103 роки. 

Про це повідомив родич Ельжбети Мацей Радзивілл.

Ельжбета народилася в Лондоні в 1917 році. Туди батько відправив народжувати її мати, так як сталася революція.

Читайте також: У мережі опублікували щоденник Анни Радзивілл – дружини останнього власника замку в Олиці

Батьки прожили разом недовго і після розставання Ельжбета жила разом з матір'ю в Парижі, а на канікули їздила до батька в Несвіж до 1935 року, поки він не пішов з життя.

Після цього Ельжбета змогла потрапити в рідні місця тільки в 1993 році, а до цього жила в країнах Західної Європи: Швейцарії, Португалії, Англії, багато років у Франції. В останні роки - в Варшаві.

Останній її візит до Білорусі відбувся в 2009 році. Тоді 93-річна княжна разом з іншими представниками роду Радзивіллів відвідала рідні місця: Несвіж, Світ, Полонечку і Ішколдь.

До слова, Мацей Радзивілл у 2018 році приїздив на Волинь у складі делегації мистецтвознавців Музею Неборів (Польща), Вінниці та Києва. Його Величність князь Мацей Радзивілл - прямий нащадок німецької гілки Радзивіллів. Він нині мешкає у Польщі. Його родовід бере свій початок від Миколая Чорного – будівничого замку в Олиці. Родинні зв’язки дружини Мацея Радзивілла мають прямі стосунки із останнім володарем Олики – Янушем Радзивіллом.

Голова Волиньради у інтерв’ю «Першому» зазначав, що вони спілкуються з нащадками Радзивіллів за підтримки історика Тетяни Яцечко-Блаженко. «Було б добре мати у замку якусь експозицію на цю тему. Головне – його відреставрувати», – зазначав Григорій Недопад. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стартував тендер на будівництво садка у Струмівці
Наступна новина У Луцьку медикам передали ще 12 автомобілів «швидкої»
Останні новини
Схожі новини