Померлих від коронавірусу не обов’язково хоронити у щільному мішку, - Ляшко

Померлих від коронавірусу не обов’язково хоронити у щільному мішку, - Ляшко
Фото ілюстративне

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що померлих від коронавірусу не обов’язково хоронити у щільному мішку чи піддавати кремації.

Про це він заявив на своїй сторінці у фейсбуці, пише Українська Правда.

«Запевняю, що відповідно до діючих правил та рекомендацій від МОЗу щодо безпечного поводження з тілами померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусної хвороби (COVID-19) люди мають можливість попрощатися, забрати тіло та поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов’язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки», – зазначає Ляшко.

«На жаль, у реальності маємо ситуації, коли рідні померлого мають пройти сім колів пекла, щоб попрощатися та поховати своїх рідних. Ще раз звертаюся до усіх, хто має відношення до процесу організації поховання. Не зловживайте розгубленим станом рідних та не спекулюйте на прописаних нормах», – додає він.

У постанові № 44 про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо безпечного поводження з тілами померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусної хвороби прописано, що лише за наявності надмірного виділення біологічних рідин з тіла померлого, його ховають у щільному пакеті, щоб уникнути інфікування збудником коронавірусної хвороби.

"Якщо дотримуватися усіх прописаних норм і правил при похованні та безпечному поводженні з тілами померлих, проблем не має виникати", – переконує Ляшко.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Проспект Волі - паркінг? Ну ні». Обговорення реконструкції
Наступна новина Госпіталізовано більше, ніж виписано, захворіло більше, ніж одужало - статистика за добу
Останні новини
Схожі новини