Поміняли ресторан і дорогий одяг на туризм: волинські школярі оригінально відгуляли випускний

Поміняли ресторан і дорогий одяг на туризм: волинські школярі оригінально відгуляли випускний
Волинські школярі на Закарпатті

Учні школи №2 міста Любомль хотіли отримати від випускного незабутні враження, тому, замість дорого вбрання і незручних підборів, відправилися підкоряти Закарпаття, де й отримали свій перший документ про освіту.

Випускний – це традиція. А традиції можна змінювати, так кілька років тому вирішили у Любомльській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, – пише Район.in.ua.

Все почалося з ідеї, яку підкинув хтось із школярів: поїхати в подорож замість того, щоб просто купити дороге вбрання і витратити гроші на ресторан. Ініціативу підтримав директор. Так з’явилася традиція замість випускного всім класом рушати в мандрівку. Без суконь, зате за враженнями і приємними спогадами. А головне — разом.

Зрештою, дев’ятий клас — це ще не одинадцятий. То ж від самого початку дев’ятикласники хотіли отримати від випускного незабутні враження. А поїздка, яка відкриває нові місця і приносить нові емоції, здалася непоганим варіантом.

Саме тому відправилися підкоряти Закарпаття – чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Регіон межує одразу з чотирма державами – Польщею, Угорщиною, Румунією і Словаччиною. Так один святковий вечір випускники розтягнули на три дні.

У перший день відвідали водоспад Шипіт – найгарніший водоспад Закарпаття, розташований на північному схилі Боржавської полонини та екскурсія до замку Шенборнів.

Далі відвідали Ужгород – вікно в Європу. Обласний центр приваблює своєю неповторною красою. У місті є все: старовинний замок, чисельні музей, ботанічний сад і навіть своя набережна. Місто часто у різні часи було під владою Чехословаччини і Угорщини, що, звичайно, наклало свій неповторний відбиток.

А ввечері розмовляли та згадували до ранку, адже 9 років пройшли пліч-о-пліч.

По дорозі додому, на третій день, відвідали термальні води Косино. Вони розташовані на самісінькому кордоні з Угорщиною. Вода у басейни піднімається з глибини 1190 метрів і на поверхні має температуру 36, 38 і 40 градусів у різних басейнах.

Ця вода має унікальний хімічний склад та застосовується для оздоровлення всього організму. Тут ми чудово відпочили та ще й добре розважилися у веселому екстрим-парку.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку легковик збив жінку. ФОТО
Наступна новина Від вибуху в Києві постраждали чотири дитини, одна впала в кому
Останні новини
Схожі новини