Помиратиме до 250-400 людей щодоби, – лікарі про погіршення ситуації з COVID-19 в Україні у лютому

Помиратиме до 250-400 людей щодоби, – лікарі про погіршення ситуації з COVID-19 в Україні у лютому

Україну в лютому очікує важкий період епідемії коронавірусу. Кількість летальних випадків може зрости до 250-400 на добу.

Про це повідомили лікарі-імунологи, йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Експерти вважають, що захворюваність може стрімко піти вгору після того, як люди повернуться на роботу, а діти – на навчання. Також побоювання викликають мутації коронавірусу, хоча поки що доказів циркуляції нових штамів на території України немає.

«Мені здається, що у нас за спиною найкращий період розвитку епідемії в зимовому періоді. Попереду можливе ускладнення епідемічної ситуації, яка об'єктивно від нас навіть не залежить – це закони розвитку епідемічного процесу: поширення збудників і закономірний сезонне зростання захворюваності респіраторними інфекціями в лютому», – сказала завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медуніверситету, експерт ВООЗ з реагування на епідемічні загрози Наталія Виноград.

Завідувач лабораторією імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський зазначає, що в останні дні, попри карантин, у країні почався ріст щодобових летальних випадків.

«Є ризик того, що кількість смертей зросте до 250-400. Це сьогоднішні показники Польщі. Дуже ймовірно, що нас це чекає вже в найближчі тижні», – зазначив лікар-імунолог.

Нагадаємо, сьогодні Україна вийшла з жорсткого карантину, який тривав з 8 по 24 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні призначать 10 регіональних представників мовного омбудсмена
Наступна новина Знову рекорд: «волинський Фаберже» просвердлив у гусячому яйці 11 260 дірок
Останні новини
Схожі новини