Знову рекорд: «волинський Фаберже» просвердлив у гусячому яйці 11 260 дірок

Знову рекорд: «волинський Фаберже» просвердлив у гусячому яйці 11 260 дірок

Заслужений майстер народної творчості України, «волинський Фаберже» Анатолій Бойко з Володимира-Волинського встановив ще один особистий рекорд: у гусячому яйці просвердлив 11 тисяч 260 отворів.

Про це повідомляє Сила правди.

«Довго працював над цією роботою. 11260 дірок свердлом 0,3 мм», – написав у фейсбуці Анатолій Бойко та опублікував знімки, який вигляд має його новий витвір, коли крізь нього дивишся на світло.

Напівпрозоре мереживне яйце, на відміну від інших робіт автора, які зазвичай інкрустовані камінням та оздоблені металом, не має жодних додаткових прикрас.

Крім того, до різдвяних свят Анатолій Бойко створив і нову партію з дев’яти магнітів – сувенірів із яєчної шкаралупи, виконаних у вже традиційних для майстра техніках.

А за кілька днів після встановлення власного рекорду із просвердлювання шкаралупи яйця Анатолій Бойко розпочав нову роботу, щоб побити світовий рекорд, який належить турецькому майстрові, що зміг вмістити на виробі 11 827 отворів.

Нагадаємо, пів року тому Реєстр рекордів офіційно оголосив Анатолія Бойка рекордсменом у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». У ній налічується більше 700 робіт, багато з яких знаходяться у приватних колекціях Польщі, США, Канади, Японії, Італії, Греції, Англії, Німеччині та інших країн, в багатьох музеях України та у власних фондах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помиратиме до 250-400 людей щодоби, – лікарі про погіршення ситуації з COVID-19 в Україні у лютому
Наступна новина 26 січня частина Луцька буде без води. Адреси
Останні новини
Схожі новини