Понад дві тисячі хворих на рак у 2021 році. Яка ситуація з онкохворобами на Волині

Понад дві тисячі хворих на рак у 2021 році. Яка ситуація з онкохворобами на Волині
Фото умовне з відкритих джерел

За даними Волинського обласного медичного центру онкології, за 2021-й рік в області вперше виявили рак у 2663 людей. При цьому у 2021 році (у порівнянні з 2020) кількість пацієнтів у стаціонарі збільшилася.

Найпоширенішими серед волинян торік, як і раніше, залишалися злоякісні пухлини молочної залози та шкіри, - повідомляє «ВолиньPost».

За інформацією Волинського обласного медичного центру онкології, за 2021-й у регіоні вперше виявили рак у 2663 людей. Унаслідок загострення захворювання померло 1445 людей. Найпоширенішими серед жителів області у 2021 році залишалися злоякісні пухлини молочної залози та шкіри. До п‘ятірки також входять новоутворення легень та прямої кишки.

Волинський онкоцентр повідомив, що у 2021 році (у порівнянні з 2020) кількість пацієнтів у стаціонарі збільшилася. Допомогти здолати хворобу протягом року тут вдалося більше вісьмом тисячам людей, зокрема, прооперували майже 5 600 людей.

В онкоцентрі зазначають, що відділення променевої терапії, яке діє на базі закладу, – єдине в області, де можна отримати лікування такого типу. Хіміотерапевтичне відділення станом на зараз перевантажене й потребує збільшення кількості ліжкомісць. Але очікують, що після закінчення капітального ремонту другого корпусу диспансеру ситуація покращиться.

До слова, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від 30% до 50% випадків раку можна запобігти, якщо щорічно проходити профілактичні обстеження. Адже на початкових стадіях подолати захворювання значно легше.

Довідково:

4 лютого щорічно відзначають Всесвітній день боротьби проти раку. Головна мета – привернути увагу до своєчасної діагностики та лікування раку, об‘єднати населення світу та уряди держав для протидії хворобі. У 2022-2024 роках Всесвітній день боротьби проти раку проводитимуть під гаслом «Усунення прогалин у догляді». Щорічно в Україні нараховують близько 150 тисяч онкохворих з уперше діагностованим раком, а станом на 2021 рік на обліку перебувають більше 1,2 мільйони людей.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 43 778 хворих на COVID-19. З них дітей – 4 381, медпрацівників – 873.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ви всі розумно, що... І ми це розуміємо...». Нардеп Тищенко виступив з дивною промовою
Наступна новина У Володимирі усі навчальні заклади переходять на «дистанційку»
Останні новини
Схожі новини