Попит на електромобілі протягом перших 4 місяців 2018 року зріс в 1,5 раза

Попит на електромобілі протягом перших 4 місяців 2018 року зріс в 1,5 раза

85% зарєєстрованих автомобілів уже були в експлуатації.

За перші чотири місяці поточного року в Україні було придбано 1044 електромобіля, що в 1,5 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Інтерфакс із посиланням на асоціацію «Укравтопром». 

Основну масу первинних реєстрацій автомобілів на електротязі становлять автівки, що вже були в експлуатації. Їхня частка також зросла в порівнянні з минулим роком. Так, якщо в січні – квітні 2017 року вона складала 81%, то в 2018 році – 85%.

Як і торік, найбільшим попитом користується електрокар Nissan Leaf: 723 автомобілі були зареєстровані протягом цього періоду. На нього припало 69% ринку електромобілів. Проте лише 52 авто були новими.  

Друга модель в рейтингу – BMW i3. Серед 58 зареєстрованих авто цієї марки 19 є новими. Третьою за популярністю моделлю стала Tesla Model S, власниками якої стали 52 особи, 18 авто з придбаних авто були новими.

Також у топ-5 у звітний період увійшли Mercedes-Benz B (8 нових і 28 вживаних авто) і Smart Fortwo Electric Drive – 32 експлуатованих автомобілів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Основою презентації України в світі стане новий бренд «Ukraine NOW UA»
Наступна новина Напад на Найєма: нападник вимагає зняти арешт з його Mercedes
Останні новини
Схожі новини