З прогресом наввипередки: Mercedes-Benz продаватиме в Україні електромобілі

З прогресом наввипередки: Mercedes-Benz продаватиме в Україні електромобілі

У новий, 2018 рік українське представництво Mercedes-Benz вступає, розпочавши продажі гібридів та маючи плани щодо виводу на вітчизняний ринок електромобілів нового суббренду EQ.

Це вже не просто мода: електромобілі стають дедалі популярнішими у всьому світі. Саме з ними та системами автономного водіння провідні фахівці автомобільної індустрії пов’язують прогрес автомобіля у найближчій перспективі. Не секрет, що бренд Mercedes-Benz для виробництва електричних автівок започатковує окремий суббренд EQ: перша серійна модель під цією маркою з’явиться вже у 2019 році. А впродовж наступних трьох років гама розшириться до 10 електромобілів різних сегментів.

А ще вкрай цікавим є те, що в Україні серійні електромобілі EQ мають з’явитися чи не одночасно зі стартом світових продажів. Принаймні саме таке завдання ставить перед собою українське представництво Mercedes-Benz на 2019 рік. Відміна НДС та акцизного збору на імпортні електромобілі робить для цього всі законодавчі передумови, хоча на державні субсидії на купівлю електричних автівок, які наявні, наприклад, у США та багатьох країнах Європи, нам поки що не варто сподіватися.

І це дуже сміливий крок з боку українського представництва Mercedes-Benz, адже, окрім, власне, сприятливого законодавства, потрібна інфраструктура, а саме – розвинена мережа зарядних станцій. І це – найбільша перепона на шляху до цієї амбітної мети.

Наявні в Україні станції – це переважно так звані повільні зарядки, від яких зарядити батарею можна щонайменше за шість-вісім годин. До того ж вони зосереджені головним чином у великих містах – Києві, Львові, Харкові, а загальна їхня кількість поки що недостатня, враховуючи постійно зростаючу армію електромобілів на вітчизняних шляхах.

Ось чому купівля (і, відповідно, продаж) електромобілів EQ матиме сенс лише за умови збільшення кількості «швидких» зарядних станцій, які дозволяють заряджати акумулятор за 20–40 хвилин. Навіть у Києві таких точок зарядки, якими б міг скористатися будь-який власник електромобіля, зараз можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тож представництву Mercedes-Benz у справі розгалуження мережі таких станцій потрібно розраховувати на власні сили й кошти або створювати партнерський проект з однією з вітчизняних енергетичних компаній – останній варіант виглядає більш вірогідним.

Словом, час покаже. Але якщо у 2019 році Mercedes-Benz розпочне в Україні нехай точкові продажі електромобілів EQ за передзамовленнями, то це вже буде неабияка перемога.

Ну, а поки на цьому шляху зроблено перший важливий крок: на початку календарної зими в Україні розпочато офіційні продажі гібридних моделей Mercedes-Benz, зокрема підзаряджуваних версій PHEV.

Першою ластівкою став позашляховик Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC plug-inhybrid. На електротязі машина може проїхати 30 км зі швидкістю до 130 км/год, а в звичайному режимі максимальна швидкість досягає 243 км/год. Під капотом встановлено бензиновий двигун V6 BlueDIRECT з віддачею 442 к. с. і обертовим моментом 830 Нм, що дозволяє досягати швидкості 100 км/год лише за 5,3 с. При цьому витрата палива на 100 км складає тільки 3,7 л. Літій-іонний акумулятор можна зарядити від спеціальної зарядної станції (до 2 годин) або від побутової розетки (до 4 годин). Крім суто електричного режиму, E-MODE доступні режими HYBRID, E-SAVE і CHARGE. Серед конкурентів GLE 500 e 4 Matic – BMW X5 xDrive 40e, AudiQ7 e-tron та Porsche Panamera SE-Hybrid.

Ця машина вже знайшла свого покупця, а окрім цього, як звітують в українському представництві Mercedes-Benz, оформлено ще декілька замовлень на різні гібридні виконання автомобілів бренду. Наступного року планується розпочати їхні регулярні поставки до України, а поки що, на етапі вивчення попиту, купівля гібридів Mercedes-Benz можлива виключно під замовлення.

Наразі українцям пропонують шість таких моделей. Це седани C 300 h (звичайний гібрид без можливості підзарядити батерею від зовнішньої розетки), C 350 e та E 350 е, універсал C 350 е Estate, а також два кросовери – GLC 350 e 4MATIC та вже згаданий GLE 500 e 4MATIC, який є найдорожчим серед доступних в Україні гібридів Mercedes-Benz: від 59 993 євро. А найдоступнішим за ціною є С 300 h, який коштує від 37 705 євро. Втім, враховуючи загальну популярність кросоверів в Україні взагалі та серед прихильників Mercedes-Benz зокрема, можна припустити, що саме їх замовлятимуть найчастіше.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більше $25 млн в біткойнах зникли з рахунків WikiLeaks
Наступна новина Де живуть найщасливіші українці, соціологи назвали регіони
Останні новини
Схожі новини