Порибалили на 4 тисячі гривень: поліцейські «спіймали» браконьєрів

Порибалили на 4 тисячі гривень: поліцейські «спіймали» браконьєрів
джерело: Чернівецький Промінь

Волинський рибоохоронний патруль та поліція зареєстрували факт незаконного вилову риби одинадцятого вересня.

Про це пише Область. Онлайн

Читайте також: «Робота в лісі – то справжня школа життя», - лісничий Сокиричівського лісництва Леонід Чубай

В ході рейду, що проводився інспекторами волинського природоохоронного патруля та працівниками правоохоронних органів у Старовижівському районі на озері Синове було зафіксовано факт браконьєрства.

Чоловіки ловили рибу чотирма сітками з дерев’яного човна. На момент зустрічі з патрулем у браконьєрів було три кілограми біологічних ресурсів (12 штук плітки, 1 щука, 11 штук карася сріблястого). Окрім цього браконьєри зловили шість штук карася золотого, що занесений до Червоної книги України.

Браконьєри завдали збитків рибному господарству України на суму 3 тис 884 гривні.

Законодавством України передбачена компенсація за пошкодження, знищення або незаконне добування червонокнижних видів рослинного і тваринного світу. За одного карася золотого компенсація складає 330 гривень, за сріблястого карася (1 шт.)  – 17 гривень, за щуку – 340 гривень, за плітку – 85 гривень.

Читайте також: Маневицькі прокурори наполягатимуть на стягненні з ковельчанина збитків, завданих браконьєрством

На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група. На правопорушників відкрили кримінальне провадження (стаття 249 частина 1 ККУ) за незаконне заняття звіриним, рибним або іншим добувним водним промислом.

Даною статтею передбачено покарання у вигляді штрафу розміром 3 тис 400 гривень або обмеження волі строком до 3-х років з конфіскацією засобів та знарядь промислу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, що в декларації новопризначеного голови Любешівської РДА
Наступна новина Луцьк пропонує селу Гірка Полонка приєднатися до міста
Останні новини
Схожі новини