Посмертно Герой України: загиблому волинянину присвоїли звання

Посмертно Герой України: загиблому волинянину присвоїли звання

Президент Володимир Зеленський під час офіційних урочистостей на честь 30-річчя незалежності України 24 серпня в центрі Києва вручив державні нагороди, зокрема п’ять орденів – Героям України.

Звання Герой України з орденом «Золота Зірка» посмертно присвоїли загиблому солдату родом з Волині Сергію Білоусу, – пише ІА «Волинські новини».

Відзнаку з рук президента отримали члени родини загиблого.

Захисник народився 24 серпня 1974 року в селі Микове Луцького району, загинув 20 серпня 2014 року біля смт Георгіївка на Луганщині.

Колишній десантник, служив у хирівській військовій частині, згодом вона була розформована, і він влаштувався працювати на залізницю. Проживав у селі Скелівка, Старосамбірський район Львівської області. Із початком бойових дій на сході, добровольцем пішов до військкомату.

20 серпня 2014 року українські позиції на висотах під Георгіївкою в Луганській області атакували підрозділи російської регулярної армії.

Сергій Білоус загинув внаслідок артилерійського обстрілу бойової позиції підрозділу. У нього залишились дружина та троє дітей — двоє синів 18 й 11 років і 16-річна донька.

Нагадаємо, Зеленський також нагородив волинського військового під час параду до Дня Незалежності України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки нових хворих на ковід виявили в Україні
Наступна новина Окупанти на Донбасі вбили одного українського військового, ще двоє – поранено
Останні новини
Схожі новини