Зеленський нагородив волинського військового під час параду до Дня Незалежності України

Зеленський нагородив волинського військового під час параду до Дня Незалежності України

Волинський військовий Микола Лавренчук отримав державну нагороду із рук президента Володимира Зеленського.

Вручення відбулося сьогодні, 24 серпня, у 30-ту річницю незалежності України, під час святкового параду Збройних сил України.

Микола Лавренчук, як йдеться на сайті Армія.інформ, першим відкрив вогонь по ворогу в 2014 році. За наказом командира роти Вадима Сухаревського, кулеметник погасив вогневу активність ворога і допоміг спецпризначенцям «Альфи». Фактично з першою чергою його кулемета і розпочалась активна фаза війни з російським окупантом.

Читайте також: Волинський пульмонолог отримав державну нагороду від Зеленського у Києві

Микола  родом із Волині. На службу до бригади він прийшов зразу після строкової, яку  проходив у полку спеціального призначення. І коли почалась війна, і їхню роту перекинули на Схід України – Микола був готовий до важких випробувань, які лягли на нього і його товаришів. Зі своїм підрозділом він пройшов найгарячіші бої першого етапу війни львівських десантників – на підступах до Слов’янська, за Георгієвку, Лутугине, Хрящувате, Новосвітлівку, Красне, Круглик, Переможне та Луганський аеропорт. В аеропорт вони вилетіли перші трьома ІЛ-76, успішно сіли й вночі очікували прибуття ще підкріплення – побратимів із Дніпропетровської бригади, але другий з літаків був підбитий у них на очах. Микола зі своїми товаришами  виходив одним із останніх із летовища.

Миколу Лавренчука згодом призначили командиром відділення, потім головним сержантом взводу, а тепер він – головний сержант батальйону. Пройшов навчання на всіх необхідних курсах його рівня, зокрема, й декілька курсів за кордоном, разом із підрозділом брав участь у міжнародних навчаннях. Бойовий досвід і досвід, набутий на курсах по стандартах НАТО,  досвідчений сержант передає своїм підлеглим. У підрозділі в основному служать молоді хлопці, то ж роботи вистачає. Микола професійно займається швидкісною стрільбою, у складі команди бригади став переможцем минулорічної першості серед частин ДШВ і бронзовим призером першості Збройних Сил України. То ж, використовуючи кожну вільну хвилину, сержант займається з підлеглими, навчає, як виживати на війні, готує до майбутніх боїв.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Нововолинську підіймали перший національний прапор. Історичні фото
Наступна новина Луцькі льотчики пролетіли над Києвом під час параду. Виконали відстріл теплових пасток
Останні новини
Схожі новини