Постійно хочете робити селфі? – в Індії дали назву цій залежності

Постійно хочете робити селфі? – в Індії дали назву цій залежності

Індійські психологи вважають, що непереборне бажання робити селфі та публікувати їх у соціальних мережах є нічим іншим, як психічним захворюванням.

Відповідне дослідження було опубліковане на сторінках журналу International Journal of Mental Health and Addiction.

Вперше термін "селфітіс" з'явився у повідомленні на сайті вигаданих новин. Проте зараз дослідники дійшли висновку, що пристрасть до селфі дійсно можна вважати хворобою.

Фахівці працювали з групою з 200 учасників і розробили шкалу, по якій можна оцінити тягу людини робити селфі від 1 до 100.

Небезпечною стадією розладу автори роботи вважають випадки, коли людина робить селфі до трьох раз на день, але не публікує їх в соцмережах.

Якщо людина починає публікувати власні фото у соцмережах – це вже гостра фаза захворювання. Хронічним "селфітісом" вважають стан, коли людина відчуває неконтрольовану потребу постійно публікувати селфі і робить це понад 6 разів на день.

За твердженням фахівців, публікуючи багато селфі у соцмережах, людина намагається привернути до себе увагу, якої їй не вистачає і сподівається, що фото дозволять їй покращити соціальне становище, відчувати себе частиною колективу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закарпаття потерпає від повені
Наступна новина Читання стрічки у Facebook може призвести до страшних наслідків, – дослідження
Останні новини
Схожі новини