Потрібна земля під будівництво міжнародних пунктів пропуску

Потрібна земля під будівництво міжнародних пунктів пропуску

Державна фіскальна служба України  відреагувала на звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Державної фіскальної служби України щодо критичної ситуації, що склалася з фінансуванням розбудови пунктів пропуску через державний кордон, розташованих у Волинській області.

Нагадаємо, йдеться про прохання у зв’язку з припиненням робіт у рамках великомасштабного інфраструктурного проекту програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна на  2007-2013 роки» з розбудови пункту пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг»  розглянути на засіданні  Кабінету Міністрів України питання щодо фінансування будівництва зазначеного пункту пропуску. 

Депутати також пропонують активізувати міжнародні переговори між Україною та Республікою Польща з метою узгодження питань, що стосуються  будівництва нового пункту переходу «Адамчуки-Збереже» на українсько-польському кордоні.
  З метою приведення пунктів пропуску для автомобільного сполучення на ділянці українсько-білоруського кордону («Доманове», «Дольськ», «Пулемець», «Піща») до вимог міжнародних стандартів та дотримання положень постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2002 року № 1142 «Про затвердження загальних вимог до облаштування пунктів пропуску через державний кордон», пропонується пришвидшити прийняття державної цільової програми «Облаштування та реконструкція державного кордону до 2020 року», до якої включити будівництво нових пунктів пропуску для автомобільного сполучення на ділянці українсько-білоруського кордону в межах Волинської області на лінії державного кордону: «Піща», «Пулемець», «Доманове», «Дольськ».

У відповідь щодо реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» у ДФС України повідомили, що "проект «Реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску (МАПП) «Устилуг» (Грантовий договір IPBU.02.02.01-70-006/09-00).
Згідно з умовами грантового контракту Державною фіскальною службою України проведений аудит з підтвердження витрат (передбачено ст.ст. 2, 15.6 Загальних положень, що стосуються грантових договорів, які фінансуються з коштів Європейського Союзу в межах зовнішньої діяльності) ПП «Аудиторською фірмою «Довіра», яке визначено безпосередньо у грантових договорах, та відповідно поданий фінальний звіт Спільному технічному секретаріату листом ДФС від 20.10.2017 № 18047/5/99-99-05-03-01- 16.
На сьогодні відповідно до виготовленої проектної документації вартість робіт з реконструкції становить орієнтовно 120 млн. грн. ДФС планує завершити реконструкцію за рахунок коштів Державного бюджету України, у разі їх надання".
Щодо активізації міжнародних переговорів між Україною та Республікою Польща з метою узгодження питань, що стосуються будівництва нового пункту пропуску «Адамчуки — Збереже» на українсько- польському кордоні.
Офіційна позиція Польської сторони: відкриття нових пунктів пропуску буде розглядатися після завершення реалізації проекту будівництва пункту пропуску «Нижанковичі - Мальховіце», який планується відкрити у 2019-2020 році для спільного контролю на польській території.
Окремо повідомляємо, що відповідно до Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2010 року № 751 пропозиції щодо відкриття пунктів пропуску та пунктів контролю Кабінетові Міністрів України можуть вносити обласні держадміністрації.
Пропозиції повинні містити:
-    фінансово-економічні розрахунки, до яких обов’язково включаються витрати на придбання та встановлення інженерних і технічних засобів для здійснення необхідних видів контролю, а також на створення відповідної інфраструктури для контрольних органів та служб;
-    характеристики земельних ділянок, будівель, споруд, що виділяються для створення пунктів пропуску, пунктів контролю, інформацію про комунікації, транспортну мережу тощо;
-     відомості про наявність на відповідній території об’єктів інфраструктури та житла для працівників контрольних органів і служб;
-    строки початку та завершення будівництва (реконструкції) таких об’єктів і жилих будинків;
-     інформацію про прогнозовану максимальну кількість осіб і транспортних засобів, що можуть перетинати державний кордон у пункті пропуску, пункті контролю протягом доби;
-    інформацію про передбачувану дату відкриття пункту пропуску, пункту контролю;
-    відомості про об’єкти нерухомості, які належать фізичним і юридичним особам та розташовані на земельній ділянці, що планується виділити для створення пункту пропуску, пункту контролю;
Ураховуючи зазначене, пропонуємо Волинській обласній державній адміністрації пропозиції щодо відкриття пункту пропуску «Адамчуки - Збережне» разом з фінансово-економічними розрахунками та іншою інформацією подати на розгляд Кабінету Міністрів України.
При підготовці пропозицій необхідно врахувати витрати на будівництво мосту через Західний Буг, та будівництво і реконструкцію ділянки дороги Адамчуки - Залісся - Пульмо до автомобільної дороги Піща - Любомль - Володимир - Волинський - Павлівка - Горохів - Берестечко - Козин - /М-06/ (Т-03-02) протяжністю понад 22 км".

Щодо пришвидшення прийняття Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону до 2020 року» Державна фіскальна служба України підтримує прохання депутатів Волинської обласної ради.
"Зі свого боку повідомляємо, що з метою будівництва міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Доманово» та «Дольськ» у 2017 році Державною фіскальною службою України розроблено детальні плани територій «Будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску «Дольськ» та «Будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску «Доманово».
Найближчим часом Волинська митниця ДФС представить ці детальні плани території на затвердження місцевим органам самоврядування.
У 2018 році планується виготовлення містобудівної документації та відведення земельних ділянок під будівництво пунктів пропуску.
Державна фіскальна служба України звертається з проханням до Кабінету Міністрів України та депутатів Волинської обласної ради щодо підтримки та всебічного сприяння у виділенні зазначених земельних ділянок під будівництво міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Дольськ» та «Доманово», -
йдеться у відповіді на звернення за підписом першого заступника Голови ДФС Сергія Білана.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Масляну святкуватимуть у Луцькому замку
Наступна новина Волинян переконливо просять вчасно платити аліменти
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні